Erişilebilirlik

Obama'dan Ramazan Bayramı Kutlaması


Başkan Obama her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da iftar vermişti.
Başkan Obama her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da iftar vermişti.

Başkan Barack Obama yayınladığı bayram mesajında, eşi Michelle ile birlikte tüm Müslümanlar’ın bayramını kutladı. Ramazan ayının bitmesinin her insan için yeni bir başlangıç anlamına geldiğini söyleyen Barack Obama, bu ayı oruç, arınma, ruhsal yenilenme ve ihtiyacı olanlara yardım etmekle geçiren İslam dünyasının, aynı zamanda insanlığı birleştiren ortak değerleri de hatırladığını ve kutsadığını belirtti.

Başkan Obama, milyonlarca Müslümanlar için bayramın, dünya genelinde her yerde yankılanan ezan ile başladığına vurgu yaptı. Obama ayrıca, bayram ruhunu ve heyecanını yansıtan geleneklerin çeşitliliğinin, aslında dünya üzerindeki zengin kültürün bir aynası olduğunu söyledi.

Ramazan ayının ve bayramın, aynı zamanda farklı inançlardaki kişilerin birbirlerine karşı olan yükümlülüklerinin de hatırlandığı bir dönem olduğunu kaydeden Başkan Obama, yoksulluk, savaş ve hastalıklardan etkilenenlere yardımın önemini de bir kez daha gündeme getirdiğini kaydetti.

Barack Obama, mesajında bayramın aynı zamanda Amerika’daki Müsülüman toplumunun, ülkenin dokusunu ve demokrasisini güçlendirmeye yaptığı katkının da kutlanması olduğunu belirtti. Obama mesajında şöyle dedi: “Bu yüzden hem Amerika’da hem de dünyada farklı inançlardaki herkesle birlikte Müslümanlar’ın ve ilerleme haklarının korunması için çalışıyoruz. Onların topluma geri verme taahhütlerini de memnunlukla karşılıyoruz” dedi. Obama ayrıca, geçtiğimiz yıl New York şehrindeki devlet okullarının Müslümanlar’ın dini bayramlarını da yıllık tatil günlerine dahil ettiğini hatırlattı.

Bu yıl da Beyaz Saray’da iftar yemeği veren Başkan Obama, Amerika’daki farkı toplulukların birbirlerini daha iyi tanıma ve birlik içinde olma çabalarını yürüten birçok genç Müslümanla tanışabilme fırsatı yakaladığını söyledi. İftara katılan gençlerden bir tanesi, South Carolina eyaletinin Charleston kentinde yapılan silahlı saldırı sonrasında kiliselerin onarımı için 75 bin dolar toplanılan yardım kampanyasını yürüttü. Bu davranışın örnek temsil ettiğini söyleyen Obama, bütün dinden veya inançtan Amerikalıların birlik olması gerektiğini ve Amerikan demokrasisini ve kültürünü güçlendirmeye devam etmesi gerektiğini belirtti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG