Erişilebilirlik

Nijerya'da Ateşkes Bozuldu


Boko Haram militanlarının rehin tuttukları kız öğrencileri gösteren video görüntüsü
Boko Haram militanlarının rehin tuttukları kız öğrencileri gösteren video görüntüsü

Boko Haram militanlarıyla askerler arasında çıkan son çatışmalar rehin tutulan kız öğrencilerin bırakılması için yapılacak görüşmeleri de tehlikeye soktu

Nijerya’nın kuzeydoğusunda hükümetin ateşkes anlaşmasına varıldığını açıklamasından birkaç gün sonra Boko Haram militanlarıyla askerler arasında yeni çatışmalar çıktığı bildiriliyor.

Amerika’nın sesi’ne konuşan Njeryalı yetkililer militanların Pazar günü Borno eyaletinin Damboa kentine saldırdıklarını, saldıyı püskürten askerlerin 25 isyancıyı öldürdüklerini açıkladı.

Çatışmalar Cuma günü ilan edilen ateşkesi bozduğu gibi Boko Haral’ın rehin aldığı kız öğrencilerin bırakılması konusundaki görüşmeleri de tehlikeye soktu.

Nijerya hükümeti, geçen Nisan ayında kaçırdığı 200 kız öğrenciyi serbest bırakması için Salı günü Boko Haram örgütüyle görüşme başlatmayı planladığını açıklamıştı.

Amerika’nın Sesi Hausa Bölümü’ne konuşan cumhurbaşkanlığı danışmanlarından Hassan Tukur, militanların prensipte kız öğrencileri serbest bırakma konusunda anlaştığını açıkladı. Örgüt rehineleri Borno eyaletinde gizliyor. Görüşmelerin Çad’da yapılması planlanıyor. Tukur, önceki görüşmelerden sonuç alınamadığını, ama bu hafta yapılacak görüşmeler konusunda “temkinli iyimser” olduğunu söyledi.

Görüşmelerle ilgili olarak Boko Haram’dan bir açıklama gelmedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG