Erişilebilirlik

New Yorklular’ın Başkanlık Yarışı


New York’ta 19 Nisan’da yapılacak ön seçimler için adayların kampanyaları hız kazandı. Demokratlar, New York’ta 247, Cumhuriyetçiler ise 95 delegeyi kazanmak için yarışacaklar.

New York’ta yapılacak ön seçimlerin en büyük özelliği de başkanlık yarışında önde gelen Demokrat ve Cumhuriyetçi adayların kendi memleketleri olan New York’ta seçmenlerinin karşısına çıkacak olması.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat aday Bernie Sanders New York doğumlu. Demokrat aday Hillary Clinton, aslen Chicago’lu da olsa, New York’ta Chappaqua kentinde yaşıyor. 8 yıl senatör olarak hizmet verdiği eyalette bir New Yorklu olarak kabul görüyor.

Demokrat aday Hillary Clinton’ın başkanlık yarışında rakibi Bernie Sanders ise New York’ta orta ve alt gelir grubunun yoğunlukla yaşadığı Brooklyn semtinde doğup büyümüş. Vermont eyaleti senatörü olmasına karşın ön seçimlerde yarışacak bir başka New Yorklu.

Hillary kampanyasına Harlem’den başladı

Demokrat Parti’nin başkan adayları, yaklaşan 19 Nisan ön seçimleri için kampanyalarını New York’ta sürdürüyorlar. Hillary Clinton, New York ön seçimleri için başlattığı kampanyanın startını dün Harlem’de ünlü Apollo Tiyatrosu’nda verdi.

Hillary Clinton
Hillary Clinton

Dün başlayan New York kampanyasında Harlemli’ler Hillary Clinton’a büyük ilgi gösterdi. Hillary Clinton, destekçilerinin “Evine Hoşgeldin” pankartlarıyla karşılandı. Bill Clinton’ın başkanlık döneminin sona ermesinin ardından Clinton Vakfı’nı kurmuş ve merkezini siyahların yoğunluklu olarak yaşadığı Harlem’in 125 sokağında açmıştı.

Demokrat aday Bernie Sanders da doğduğu kent New York’ta ön seçim kampanyasını bugün Bronx bölgesinde başlatıyor. New York ön seçimleri için yapılan son anketlere göre Hillary Clinton arada çok büyük bir fark olmasa da rakibi Bernie Sanders’dan önde görünüyor.

New Yorklu Trump

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, New York’un Queens bölgesinde Woodhaven semtinde doğmuş, Jamaica Estates semtinde büyümüş ve iş dünyasında özellikle New York’ta yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmiş. Halen Manhattan’da yaşıyor.

Anketler, Cumhuriyetçi aday Trump’ın ön seçimin galibi olacağı görüşünde. New Yorklu Donald Trump, ön seçimlerde diğer Cumhuriyetçi adaylar Ted Cruz ve John Kasich ile yarışacak.

Demokratların başkanlık yarışında şu ana kadar Hillary Clinton, 1,712 delege, rakibi Bernie Sanders ise 1,004 delege kazandı. Cumhuriyetçiler’de ise Donald Trump 739, Ted Cruz’un 465 ve John Kasich ise 143 delege kazandı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG