Erişilebilirlik

New York’ta ‘Sokağa Çıkmayın’ Uyarısı


Geçtiğimiz haftalarda kar fırtınasının hayatı durdurduğu New York’u bu kez de kutup soğukları vurdu. New York’u bugünden itibaren etkisi altına alan kutup soğukları yüzünden kent alarma geçti. New York’ta son 20 yılın en soğuk günlerinin yaşayacağı bildirildi.

Amerikan Ulusal Meteoroloji Servisinin hissedilen hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye kadar düşeceğini açıklamasının ardından, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’ da halka sokağa çıkmayın uyarısında bulundu. New York’ta bir çok toplantı ve etkinlik soğuk hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Kentte yaşanan kutup soğukları nedeniyle hizmetlerin aksamaması için olağanüstü önlemler alındı. ‘New York Acil Durum Merkezi’ yetkilileri soğukların öldürücü olabileceğine dikkat çekti. Çocuk, yaşlı ve çeşitli kronik hastalıkları olan kişilerin kesinlikle dışarı çıkmaması konusunda çağrıda bulundu.

‘Son 20 yılın en soğuk günleri’

New York Belediye Başkanı de Blasio, düzenlediği basın toplantısında kentin son yirmi yılın en soğuk 24 saatini yaşayacağını belirterek kent sakinlerine, ‘Normal olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın. Kapalı yerlerde kalmayı tercih edin” dedi. Evsizlere de barınaklara gitmeleri çağrısı yapan de Blasio, “ Evsizlerin sokakta kalmaması için ‘ Kod Mavi’ olarak adlandırdıkları olağan üstü durum ilan ettiklerini belirten de Blasio, “ Bu kentte sokakta yaşayan, kalacak yeri olmayan kişilere yetecek kadar barınacak yerimiz var” dedi.

New York Belediyesine bağlı ekiplerde sokaklarda yaşayan ve sokakta kalmayı tercih eden bazı evsizleri barınaklara götürmek için yoğun çaba sarf ediyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG