Erişilebilirlik

Nepal’de 8 Gün Sonra Gelen Mucize


Depremin enkaz yığınına dönüştürdüğü Nepal’de mucize, Katmandu’nun kuzeydoğusundaki Sindhupalcok bölgesinde yaşandı. Ordu ve polisin katıldığı arama kurtarma çalışmaları sırasında bir kadın ve iki erkek yıkılan evlerinin enkazından sekiz gün sonra sağ olarak çıkarıldı.

Ancak Nepalli yetkililer enkaz altındakileri kurtarma umudunun giderek tükendiğini ifade ediyor. Nepal’de sekiz gün önce yaşanan depremde hala binlerce kişi kayıp. Kayıpların bin kadarının Avrupalı olduğu belirtiliyor.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bine yükseldi. Depremzedeler, devlet ve yardım gruplarına, evlerini kaybeden ve açıkta yaşayanlara daha süratli bir şekilde gıda, su ve diğer yardımların ulaştırılması konusunda çağrılarını yoğunlaştırıyor.

Nepal hükümeti, depremde yakınlarını kaybeden ailelere 1.000 Dolar ve ölülerini toprağa vermeleri için de ek olarak 400 Dolar veriyor.

Birleşmiş Milletler, depremden 8 milyon kişinin etkilendiğini, 2 milyon kişinin de evlerini kaybettiğini bildiriyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi de Nepalliler için kayıp ve haber alınamayan yakınlarının fotoğraflarını koymaları amacıyla özel bir web sitesi oluşturdu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG