Erişilebilirlik

Enkaz Altındakileri Kurtarma Umudu Tükendi


Nepal’de bir hafta önce yaşanan 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından yetkililer hala binlerce kişinin hala kayıp olduğunu söylüyor. Bu kayıplardan yaklaşık bin kadarı Avrupalı. Ayrıca enkaz altında kalanların sağ kurtarılma umudunun da tükendiği bildiriliyor.

Nepalli yetkililer, bir hafta sonra başkent Katmandu ve çevresinde ölü sayısının 6 bin 600’ü geçtiğini, enkaz altında kalanların sağ kurtulma şansının kalmadığını belirtti.

Depremzedelerse devlet ve yardım gruplarına, evlerini kaybeden ve açıkta yaşayanlara daha süratli bir şekilde gıda, su ve diğer yardımların ulaştırılması konusunda çağrılarını yoğunlaştırıyor.

Katmandu’da halk yavaş yavaş evlerine geri dönerken işyerleri de açılmaya başladı. Ancak ceset kokusunun devam etmesi yüzünden çok sayıda kişi evlerine girmeyi reddediyor.

Dün Nepal’i ziyaret eden Birleşmiş Milletler’in insani yardımlardan sorumlu yetkilisi Valerie Amos yardımlar için acil ödeneklerin Nepal’e ulaşmaya başladığını bildirdi ve uluslararası toplumdan desteklerini arttırmasını istedi.

Nepal hükümeti, depremde yakınlarını kaybeden ailelere 1.000 Dolar ve ölülerini toprağa vermeleri için de ek olarak 400 Dolar veriyor.

Birleşmiş Milletler, depremden 8 milyon kişinin etkilendiğini, 2 milyon kişinin de evlerini kaybettiğini bildiriyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi de Nepalliler için kayıp ve haber alınamayan yakınlarının fotoğraflarını koymaları amacıyla özel bir web sitesi oluşturdu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG