Erişilebilirlik

NASA Yeni Astronotlar Arıyor


Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) astronot olarak görevlendirmek üzere yeni yapılan başvuruları değerlendirmeye alacağını açıkladı.

NASA bunun insanlı uzay uçuşlarının yeniden Amerikan toprakları üzerinden yapılmaya başlanması ve Mars’a yolculuk projesinin hazırlık aşaması olduğunu kaydetti.

Uzay ve Havacılık Dairesi seçilen astronotların dört araçta uçabileceklerini bildirdi. Bunlar Uluslararası Uzay İstasyonu, iki özel ticari uzay aracı ve NASA’ya ait Orion uzay aracı olarak sıralandı.

NASA yöneticisi Charles Bolden, “Gelecek kuşak Amerikan kaşifleri, Mars’a ayak basma hedefimizi gerçekleştirmemize ve yeni ufuklara açılmamıza yardımcı olacak.

Bu görev için seçilenler Amerikan topraklarında yapılan uzay mekiğinde uçacak, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kritik bilimsel çalışmalara katkıda bulunacak ve uzay araştırmaları teknolojisinin sınırlarını zorlayacak,” dedi.

NASA, başvuranların en az mühendislik, biyoloji, fizik veya matematik dallarında lisans dereceleri olmasını şart koşuyor. Bunun yanında, başvuranların en az üç yıl ilgili bir alanda profesyonel tecrübelerinin ya da en az 1000 saat uçuş deneyimlerinin olması gerekiyor.

Başvurular 14 Aralık’tan Şubat’ın ortasına kadar kabul ediliyor ancak sonuçlar 2017’ye kadar açıklanmayacak.

Başvuran adayların “uzun sureli uçuş” sınavından da geçmeleri gerekiyor.

1959 yılından bu yana NASA 300 kişiyi astronot olarak bünyesine kattı, bunlardan halen 47’si aktif olarak astronotluk yapıyor.

NASA’nın bu programına ilgi duyanlar daha fazla bilgiyi http://www.nasa.gov/astronauts websitesinde bulabilirler.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG