Erişilebilirlik

NASA Öğrencileri Uzaybilime Yönlendiriyor


NASA Öğrencileri Uzaybilime Yönlendiriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

NASA Öğrencileri Uzaybilime Yönlendiriyor

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, gençleri uzay bilimi dalında kariyer yapmaya teşvik için ilginç yöntemler uyguluyor. Bu girişimle, California’da bazı şanslı öğrenciler, video bağlantısıyla uzaydaki astronotlarla görüntülü konuşma imkanı buldu

Yüzlerce üniversite ve lise öğrencisi, NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’yla video bağlantısını izlemek için Los Angeles’taki California Üniversitesi’nin oditoryumunu doldurdu.

Bağlantının öbür ucunda, dünyadan 400 km yükseklikte bulunan üç astronot vardı.

Öğrenciler, Amerikalı Rick Mastracchio ve Mike Hopkins ile Japon Koichi Wakata’yı uzaya götüren meslek yaşamlarını dinledi.

Maria Munguia: “Astronot olmak için önünüzdeki en büyük engeli nasıl aştınız?”

Astronot Rick Mastracchio: “Master yaptım ve mühendis olarak işe başladım. Daha sonra astronot olmak için başvurdum. Uzaya ve bilime olan ilgimle, matematik alanındaki yeteneğimin, astronot olmamla doğrudan ilişkisi olduğunu düşünüyorum.”

Günlük hayatlarından ve işlerinden bahseden astronotlar, uzay istasyonunun temizliğinden, kullandıkları teçhizatın özelliklerine kadar birçok soruya cevap verdi.

Mühendislik öğrencisi Jeremy Blaire, astronotlar arasındaki samimiyetten etkilenmiş:

“İyi arkadaş olduklarını düşündüm. Sürekli gülerek birbirlerine bakıyorlardı. Aralarında espriler yaptılar. Uzaydaki ekibin bu kadar iyi bir uyuma sahip olduğunu hiç düşünmemiştim.”

Öğrenci Virginia Mejia da, azmin önemini anladığını söylüyor:

“Hayal etmekten asla vazgeçmemek gerek. Astronotlar, 12 yıl içinde, dört kere hatta dokuz kere başvuru yaptıklarını söylüyorlar. Asla vazgeçmemişler.”

NASA eğitmeni Becky Kamas, okullarla yaptıkları her video bağlantısında gündeme gelen bir soru olduğunu söylüyor:

“Öğrenciler, her defasında astronot olmak için ne yapmak gerektiğini soruyor. Bence bu sorunun cevabı tutku ve kararlılık. Gençlerin hepsi de buna sahip.”

California Üniversitesi’nden mezun 11 öğrenci NASA’da astronot olmayı başarmış. Bu öğrenciler, 12’nci astronotun da kendi okullarından çıkmasını umuyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG