Erişilebilirlik

Müzakereler 30 Haziran Sonrasına Uzayabilir


Üst düzey bir Amerikalı yetkili, İran’ın nükleer faaliyetlerine ilişkin Viyana’da yapılan toplantılara katılan tüm tarafların nihai anlaşmaya varmak için belirlenen son tarih olan 30 Haziran sonrasında da görüşmelere devam etmeyi planladıklarını söyledi

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in 30 Haziran’a iki gün kala Tahran’a geri dönüp hükümetiyle danışmalarda bulunmaya karar vermesinin Washington’u rahatsız etmediğini belirten Amerikalı yetkili, tarafların müzakereler sırasında Viyana’ya gidip gelmeyi sürdürmesinin beklenen bir durum olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı John Kerry başkanlığındaki Amerikan heyeti bugün erken saatlerde İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif başkanlığındaki İran heyetiyle üst düzey bir görüşme yaptı. Bakan Kerry ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ve Almanya’dan temsilcilerle de biraraya geliyor.

Avrupa Birliği Dışişleri Sorumlusu Federice Mogherini, zamanlama sözkonusu olduğunda müzakerecilerin esnek olduğunu dile getirdi. Mogherini birkaç güne daha ihtiyaç olması durumunda müzakerecilerin İran’ı yaptırımlardan kurtaracak, dünya güçlerine de İran’ın nükleer kapasitesini sınırlama garantisi verecek anlaşmayı tamamlamak için görüşmeleri uzatabileceğini belirtti.

Görüşmelerin son derece zorlu geçtiğini belirten Mogherini, güçlü siyasi irade olduğu sürece müzakerecilerin anlaşmaya varacaklarını kaydetti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG