Erişilebilirlik

Mültecilerin Umut Yolculuğu Devam Ediyor


Mültecilerin Umut Yolculuğu Devam Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Mültecilerin umut yolculuğu, zorlu kış şartlarına ve her gün gelen ölüm haberlerine rağmen hız kesmiyor.

Mülteciler, soğuk hava ve fırtınaya rağmen plastik botlarla ve hiçbir güvenliği olmayan can yelekleriyle, yasadışı yollarla Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi'nden, Yunanistan’ın Midilli adasına geçmek için ölümü göze almaya devam ediyor.

Ayvacık ilçesinde ormanlık alanlarda güvenlik güçlerinden saklanan ve sabahın erken saatlerinde plastik botlara binerek adeta ölüm yolculuğuna çıkan sığınmacılar, yoğun güvenlik önlemlerine rağmen bu tehlikeli yolculuktan vazgeçmiyor. Kucaklarında bebekleriyle Ayvacık sahiline gelen, genç yaşlı her yaştan sığınmacı Avrupa’ya gidebilme hayaliyle bu tehlikeli yolculukta kader birliği yapıyor.

Jandarma, yasadışı yollarla Midilli’ye gitmeye çalışan sığınmacıları engellemek için, özellikle sabah saatlerinde Ayvacık koylarına giden bütün köy yollarında güvenlik kontrolu yaparak buraya giden bütün araçları tek tek durdurup kimlik kontrolu gerçekleştiriyor.

Ayvacık sahilinde görüntülediğimiz kıyıya vurmuş can yelekleri ve mültecilere ait kişisel eşyalar, umut yolculuğunda buranın ilk durak olduğunu gözler önüne seriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG