Erişilebilirlik

Mobil Oyun Sektörü Hızla Gelişiyor


Mobil Oyun Sektörü Hızla Gelişiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00

Mobil iletişim araçlarının artışı bu tür platformlar için oyun geliştiren şirketlerin de hem sayıca artmasına hem de büyük karlar elde etmesine neden oldu. 2014’de mobil oyun sektörünün toplam değerinin 11 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Los Angeles’ta yapılan E3 Elektronik Eğlence Fuarı oyuncular ve oyun geliştirenlere yeni ürünleri görme fırsatı sundu.

İlk bilgisayarlar, gerçekçi çizimler, sesler ve özel efektlerin gerektirdiği hızlı işlem gücüne sahip değildi. İşlemciler hızlanıp ucuzlaştıkça üreticiler büyük bir pazar potansiyelini fark ettiler ve oyun konsolları yarattılar.

Şimdilerde ise akıllı telefonlar ya da diğer mobil araçlar yeni bir pazar oluşturarak bilgisayarlar için oyun geliştiren büyük şirketlere tehdit oluşturuyor.

Mobil oyun pazarını yakından izleyen Marcos Sanchez bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin büyük karlar elde ettiğini söylüyor.

“En iyi 10 oyundan birini yapan şirketlerden birinin yıllık geliri 1 milyar dolardan fazla. Mobil uygulamalar açısından bakarsak oyunlar ciddi bir gelir kaynağı haline geldi.”

Oyunların birkaç farklı platforma yayılmış olması nedeniyle yeni şirketler pazarın her yönü için çalışıyor ve başarılı oluyor. Yoshio Osaki, oyun geliştiren bir şirketin üst düzey yöneticisi.

“Oyun artık yalnızca konsollarda oynanmıyor. Artık pazar karmaşık bir hale geldi. Dev şirketlerin yanı sıra yeni kurulmuş çok başarılı şirketler var.”

Birçok şirket yeni fikirler için oyunculara güveniyor. Bunlardan biri 17 yaşındaki Perulu Michael Sayman. Amerika’nın Sesi’nin İspanyolca Servisi’ne konuşan Sayman Facebook’un en genç çalışanı olarak sorumluluklarından bahsetti.

“Parse isimli bir sistem üzerine çalışacağım. Bu birçok Facebook uygulamasıyla çalışıyor. Bu Facebook’un içinde ve Facebook’un parçası olan Parse’ın parçalarını birleştiriyor.”

Parse yazılımının amacı üçüncü kişileri mobil aletler için yeni uygulamalar yaratmasını kolaylaştırmak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG