Erişilebilirlik

Malezya Uçak Kazalarıyla Sarsıldı


Malezya Uçak Kazalarıyla Sarsıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Malezya, dört ay içinde ikinci kez yaşadığı uçak kazası ile sarsıldı. 340 sefer sayılı uçak Pasifik Okyanusu üzerinde Mart ayında kaybolmuş, arama çalışmalarına rağmen hiçbir ize rastlanamamıştı. Roketle vurulduğu söylenen 17 sefer sayılı Malezya uçağı, Ukrayna’nın doğusunda düştü. İki kazada toplam 500’den fazla yolcu hayatını kaybetti

Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı’nda birkaç ay önce yaşananları hatırlatan acı bir görüntü var.

Malezya’nın ana havayolları eleştirilerin odağında, bu trajediyi atlatıp atlatamayacağı tartışılıyor.

Malezya hükümeti yetkilileri daha önce haftalar geçirdikleri otelin konferans salonuna geri döndü. Yetkililer, dünyanın dört bir yanından gelen basın mensuplarının sorularını cevaplamakta zorlanıyor.

Ulaştırma Bakanı’na yöneltilen bir soruda, daha önce Ukrayna’ya ait askeri uçakların düşürüldüğü bir hava sahasını “kestirme yol” olarak kullanarak, yakıttan tasarruf sağlamak amacıyla güvenlikten taviz verilip verilmediği soruldu.

Bakan, “Bu doğru değil. Az önce de belirtildiği gibi, diğer havayolları da bu rotayı kullanıyor,” şeklinde cevap verdi.

Arama çalışmaları devam ederken, bu büyük yolcu uçağının düşürülmesi olayından Rusya’nın payı olup olmadığı inceleniyor.

Avustralya Başbakanı, Moskova’dan bir açıklama bekleyen en açık sözlü liderler arasında.

Tony Abbott, “Rus Büyükelçisi’nin ilk tepkisi Ukrayna’yı suçlamaktı, maalesef bunun hiç ama hiç tatmin edici olmadığını söylemek zorundayım,” dedi.

“Malezya uçağı, Kuala Lumpur’a uğradıktan sonra Avustralya’ya uçacaktı. Uçakta bulunun yüzden fazla yolcu, uluslararası AIDS konferansa katılacaktı. Uçaktaki onlarca AİDS uzmanı ve araştırmacı öldüğü için, bu, tıp dünyası için büyük bir kayıp sayılıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG