Erişilebilirlik

Libya'da Otel Saldırısı: 8 Ölü


Corinthia otelini kuşatan Libya güvenlik güçleri ve acil yardım ekipleri
Corinthia otelini kuşatan Libya güvenlik güçleri ve acil yardım ekipleri

Silahlı bir grubun bomba yüklü araçlarını patlattıktan sonra ateş açarak Trablus'taki uluslarası Corinthia oteline girdikleri, saldırıda 5 yabancıyla üç koruma görevlisinin hayatlarını kaybettiği bildiriliyor

Libyalı yetkililer, Trablus’da politikacılar ve uluslararası çalışanlar tarafından kullanılan otele yapılan saldırıda 5 yabancıyla 3 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini bildiriyor

Corinthia Oteli’nin güvenlik yetkilileri, saldırganların bomba yüklü araçlarını patlattıktan ve otel personelini vurduktan sonra binaya girdiklerini söyledi.

Saldırıyı kimin düzenlediği hemen açıklık kazanmazken IŞİD Trablus Bölgesi adlı bir grup internette yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi.

Sosyal medyada yer alan haberlerde, saldırıyla Nezih Abdül-Hamid el -Rukey, diğer adıyla Ebu Enas el-Libi’nin 2013 yılında Amerikan kuvvetleri tarafından yakalanmasının öcünün alındığı öne sürülüyor.

Libya doğumlu el-Libi, 1998 de el Kaide’nin Amerika’nın Kenya ve Tanzanya’daki elçiliklerinin bombalanması olayıyla ilişkili görülüyordu. Ağır hasta olan el-Libi, Amerika’da mahkeme sonuçlarını beklerken Ocak başında ölmüştü.

2013 kısa süre için rehin alınan eski Libya başbakanı Ali Zidan daCorinthia otelinden kaçırılmıştı.

Eski lider Muammer Kaddafi’nin devrilmesinden beri çeşitli grupların kontrolü ele geçirmeye çalıştığı Libya’da hala güvenlik ve ekonomik istikrar sağlanmış değil.

BM’in arabuluculuğu ileCenevre’de sürdürülen görüşmelerde, rakip grupların bir ulusal birlik hükümeti kurma konusunda anlaşmaya varmalarına çalışılıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG