Erişilebilirlik

Liberya'da Ebola'ya Karşı Yeni Önlemler


Ölü sayısı 466'ya çıkarken hükümet başkent Monrovia'nın bir bölümünü karantinaya aldı ve ülke çapında gece sokağa çıkma yasağı ilan etti

Liberya hükümeti ebola salgınını yayılmasını önlemek için başkent Monrovia’nın bir bölümünü karantinaya aldı ve ülke çapında gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Çumhurbaşkanı Sirleaf önlemlerin insan hayatını kurtarmak için alındığını açıkladı.

Son ölüm olaylarının çoğu Liberya’da gerçekleşti. Dünya Sağlık Örgütü eboladan ölenlerin sayısının 466'ya çıktığını, 800 kişide de virüs belirlendiğini açıkladı.

Haftabaşında Monrovia’nın silahlı bir grup tarafından yağma amacıyla saldırı düzenlenen sağlık merkezinden 37 hasta kaçmıştı. Hastaların nerede oldukları bilinmiyor.

Dünya Sağlık Örgütü ebola salgınında dört Afrika ülkesinde 84 kişinin daha öldüğünü ve bu son salgında ölenlerin sayısının bin 229’a çıktığını bildirdi. BM dairesi ayrıca hastalığa yakalananların sayısının 2 bin 240 olduğunu ve geçtiğimiz hafta 113 yeni vakanın belirlendiğini ekledi

Liberya aynı zamanda deneysel ilaç Zmapp’i alan üç sağlık çalışanı ebola hastasının durumunda iyileşme görüldüğünü açıkladı. Açıklamada, üç sağlık çalışanını tedavi eden doktorların, hastalarda çok olumlu iyileşme belirtileri gördükleri belirtildi.

Sierra Leone, Liberya, Gine ve Nijerya’daki salgın bugüne kadarki en büyük ebola salgını. Durum, komşu Batı Afrika ülkelerinde yetkilileri önlem almaya itti.

Kamerun, Nijerya’yla tüm sınırını kapadı. Hükümet, hastalığın yayılmasını engellemenin, hastaları iyileştirmeye çalışmaktan daha yararlı olduğunu açıkladı.

Hükümetlerin Gine, Liberya ve Sierra Leone’de karantina bölgeleri oluşturduğunu bildiren Dünya Sağlık Örgütü, BM Dünya Gıda Programı’yla beraber bu bölgelerdeki 1 milyon kişiye yiyecek dağıttığını açıkladı.Daire aynı zamanda salgından etkilenen bölgelerde yetkililerden, havaalanı, liman ve önemli sınır kapılarından geçiş yapan insanları sağlık taramasından geçirmesini istedi.

Ebola, hasta bir kişinin doğrudan kanı ya da vücut sıvılarıyla temasla yayılıyor. Hastalık ateş, kusma, ishal ve göz, kulak ve burun da dahil olmak üzere tüm bedende kanamaya neden oluyor. Daha önceki salgınlarda ölüm oranı yüzde 90’lara ulaşırken, mevcut salgında bu oran yüzde 50 civarında.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG