Erişilebilirlik

Liberya'da Bakan Karantina'ya Alındı


Ebola belirtileri gösteren Liberyalı bir çocuk ambulansa götürülürken
Ebola belirtileri gösteren Liberyalı bir çocuk ambulansa götürülürken

Ulaştırma Bakanı Angela Cassell-Bush'un makam şöförünün Ebola'dan ölmesi üzerine kendisini karantinaya aldığı bildiriliyor

Liberya Ulaştırma Bakanı Angela Cassell-Bush’un makam şoförünün Ebola’dan ölmesi üzerine kendisini karantinaya aldığı açıklandı.

Liberya devlet basınında çıkan habere göre Angela Cassell-Bush Ebola virüsü kapmadı, ancak kendi istediğiyle karantinaya alındı.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Bakan Cassell-Bush’un 21 günlük karantina süresinin şoförüyle son görüştüğü tarih olan 3 Ekim’de başladığı bildiriliyor.

Liberya’nın en üst düzey sağlık yetkilisi Doktor Bernice Dahn da yardımcısının Ebola’dan ölmesi üzerine girdiği 21 günlük karantinadan kısa süre önce çıkarıldı.

4 binden fazla Ebola vakasının görüldüğü Liberya’da 2 bin 300 kişi yaşamını yitirdi. Liberya, Ebola salgınının en şiddetli görüldüğü Batı Afrika ülkesi.

Dünya Sağlık Örgütü ise Aralık ayına kadar her hafta 5 bin ila 10 bin yeni Ebola vakasının görülebileceği uyarısında bulundu. Öte yandan örgüt, Senegal ve Nijerya’nın önümüzdeki hafta Ebola salgını olan ülkeler listesinden çıkarılacağını bildirdi. Ülkelerin listeden çıkarılması için 42 gün boyunca yeni Ebola vakasının tespit edilmemesi gerekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü ayrıca Nijerya’daki tüm vakaların kaynağının Temmuz ayında Lagos’a uçakla gelen Liberyalı bir yolcu olduğunu tespit eden Nijeryalı yetkililerin çabalarını da övgüyle karşıladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG