Erişilebilirlik

Köpekler Cadılar Bayramı Kostümleriyle Yarıştı


Amerikalılar, yaklaşan cadılar bayramını kutlamaya hazırlanıyor. 31 Ekim gecesi giyilecek kıyafetler satın alınıyor, programlar yapılıyor, gidilecek partiler belirleniyor, süslemeler yapılıyor. New York, Cadılar Bayramı'nın en yoğun, en çılgın ve en renkli kutlandığı, yüzbinlerin hem yurt içinden, hem yurt dışından bayramı kutlamak için akın ettiği kentlerin başında geliyor. New York’ta Cadılar Bayramı için birçok etkinlik düzenleniyor.

Cadılar Bayramı öncesinde New York’ta etkinlikler ilginç bir yarışmayla başladı. Bir dönem adı uyuşturucu satıcıları ve çete bağlantılı olaylarla tehlikeli bir park olarak anılan Tompkins Square Parkı semt sakinlerinin uzun yıllar verdiği uğraş sonucu kirli geçmişinden kurtuldu ve New York’ta köpek severlerin en önemli buluşma noktası haline geldi. East Village semtindeki bu parkta geçtiğimiz hafta sonu 25’incisi düzenlenen köpekler ve sahiplerinin katıldığı geleneksel Cadılar Bayramı yarışması yapıldı.

New Yorklular ve bu yarışmaya katılmak için Amerika’nın çeşitli eyaletlerinden gelenler, köpeklerine giydirdikleri birbirinden ilginç cadılar bayramı kostümleriyle podyuma çıktı. Yaklaşık 300 köpekle sahiplerinin birlikte katıldığı yarışmayı parkı dolduran on bin kişi izledi.

Yarışma birincisi Teksas’tan

Yarışmanın birincisi Teksas’ın Dallas kentinden New York’a gelen, “Ölüm Günü’’ kıyafetleriyle, Danny Cox, Amy Cox ile Alice Woodroof ile birlikte yarıştıkları Chihuahua cinsi Paco ve Pearl, Yorkshire Terrier cinsi Penelop isimli köpekler oldu. Yarışmaya çeşitli hayvan sever sivil toplum örgütleri, köpek mama firmaları da sponsor oldu ve elde edilen gelirin parkın düzenlenmesi için kullanılacağı açıklandı.

Cadılar Bayramı'nın faturası 7 milyar dolar

Her yıl 31 Ekim gecesi kutlanan Cadılar Bayramı, ülkede özellikle çocukların dört gözle beklediği en önemli bayramlardan biri sayılıyor. Aylar öncesinde başlayan hazırlıklar, süslemeler, kostüm seçimleri, düzenlenen özel partiler, düzenlenen yürüyüşler, hazırlanan özel şekerlemeler ve Cadılar Bayramı’nın simgesi balkabakları ile başta Amerika olmak üzere ve birçok ülkede çılgınca kutlanan bir güne dönüşüyor. Çocukların genellikle korkunç kostümler giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeleri topladığı bir bayram ve karnaval haline dönüşen ‘Cadılar Bayramı' kutlamaları, Amerikan kültürünün de etkisiyle diğer ülkelerde de yaygınlaşıyor.

Rakamlarla Amerika’da Cadılar Bayramı

Bu yıl Cadılar Bayramı için Amerikalılar'ın toplamda 7 milyar dolar harcama yapması bekleniyor. Amerikalılar'ın yüzde 64’ü bu yıl bu özel günü kutlamak için plan yaptıklarını söylüyor. Yaşları 5 ile 14 arasında değişen, 41.2 milyon çocuğun kapıları çalıp bir cadılar bayramı geleneği olan, “Şaka mı?”, “Şeker mi?” sorusunu soracağı tahmin ediliyor. Hane başına bir Amerikan ailesinin bu yıl ortalama 74.34 dolar harcaması bekleniyor. Cadılar Bayramı'nda tüketilecek şekerleme için harcanacak rakamın ise 2.1 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.

Köpekler Cadılar Bayramı Kostümleriyle Yarıştı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG