Erişilebilirlik

Kongre Polisin Yetkilerini İnceliyor


Kongre Polisin Yetkilerini İnceliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu geçtiğimiz günlerde 21‘inci yüzyılda polisin görevini nasıl yerine getirmesi gerektiği konusunda bir oturum düzenledi. Oturum, Başkan Obama’nın orduda kullanılan bazı silah ve teçhizatın yerel polis teşkilatları tarafından kullanılmasını engelleyen kararnameyi imzalamasını izliyor. Komisyonda tartışılan başlıca konu ise federal hükümetin yerel polis teşkilatları üzerinde herhangi bir etkisi olup olmaması gerektiğiydi.

Emniyet teşkilatlarından yetkililer kısa süre önce düzenlenen oturumda 21‘inci yüzyılda polisin nasıl bir işlev görmesi gerektiği konusunda görüş belirtti.

Son zamanlarda siyah gençlerin beyaz polis memurları tarafından vurularak öldürülmesi, federal hükümetin yerel polis teşkilatlarını denetlemesi gerekip gerekmediği konusunu gündeme getirdi.

Susan Lee Rahr, ”Polislerin üniformaları üzerinde kamera taşıma zorunluluğunu tartışırken dijital verilerin yönetimi ve mahremiyetin korunmasıyla ilgili yerel kuralları ve eyalet yasalarını da gözönünde bulundurmak gerekir” şeklinde konuştu.

Milwaukee Polis Teşkilatı’ndan Şerif David Clarke Jr., Missouri eyaletinin Ferguson kentindeki olaylardan sonra polisin ulusal çapta mercek altına alındığını söylüyor: ”Polisin nasıl güç kullandığı, kuvvet kullanmasına yol açan koşullar ve bu konudaki veriler yerel makamlar tarafından incelenmeli. Duygusal söylemler, gerçeğe dayanmayan hikayeler, ‘eller havada, ateş etme’ gibi sloganların bu değerlendirmede yeri olmamalı.”

Polisle ilişkilerin gergin olduğu toplumlarda yaşayanlarsa yerel polisin faaliyetlerinin yeterince incelenmediğini söylüyor.

Şerif Clarke aynı görüşte değil: ”Toplumun kendisine nasıl çekidüzen verebileceği hiç konuşulmuyor. Konu dönüp dolaşıp hep polisin neler yapması gerektiğine, emniyet teşkilatlarının nasıl iyileştirilebileceğine geliyor.”

Temsilciler Meclisi’nde düzenlenen oturum, polisle korumakla yükümlü olduğu halk arasındaki ilişkileri düzeltmek adına atılan adımlardan biriydi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG