Erişilebilirlik

Kongre Liderleri Bütçede Anlaştı


Kongre Liderleri Bütçede Anlaştı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Kongre Liderleri Bütçede Anlaştı

Amerikan Kongre liderleri bütçe planı üzerinde geçici bir anlaşmaya vardı. Anlaşma sayesinde hükümetin temerrüde düşme ihtimali geçici olarak ortadan kalktı.

Anlaşma, özellikle Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Temsilciler Meclisi’nde Demokratların Grup Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Çoğunluk Lideri Harry Reid arasındaki görüşmelerin yardımıyla ilerledi.

Varılan anlaşma sayesinde, 2017 yılı Mart ayına kadar hükümetin borçlanma tavanı yükseltiliyor ve harcama yetkisi yenileniyor.

Başkan Obama’nın görevden ayrılmasından iki ay sonrasına kadar geçerli olacak plana göre gelecek yıl için askeri ve dahili harcamalara 50 milyar dolar daha ayrılıyor, bir sonraki yıl için ayrılan artış miktarı ise 30 milyar dolar olarak belirlendi. Ayrıca Savunma Bakanlığı’na, uluslararası savaşlar için ek 16 milyar dolarlık bütçe verildi.

Anlaşmayla, 2011 yılında Kongre’nin koyduğu otomatik harcama limitleri kalkmış oldu.

Ancak anlaşmanın yürürlüğe girmesi için 3 Kasım Salı gününden önce Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından onaylanması ve Obama tarafından imzalanması gerekiyor. Gelecek Salı günü hükümetin harcama yetkisi sona eriyor. 3 Kasım sonrasında ise Kongre liderleri 11 Aralık tarihine kadar her bakanlık ve resmi dairenin yıllık harcama bütçesini belirleyecek.

Temsilciler Meclisi’nin bütçe anlaşmasını, meclis başkanı John Boehner’in 31 Ekim Cuma günü görevden ayrılmasından önce, Çarşamba günü oylayacağı tahmin ediliyor.

Bu arada Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, 31 Ekim Cuma günü görevden ayrılıyor. Boehner, katı tutum yanlısı Cumhuriyetçilerin baskısı yüzünde istifa etmişti. Boehner karşıtları, Temsilciler Meclisi Başkanı’nın demokratlarla uzlaşı arayışını şiddetle eleştiriyordu.

Bütçe anlaşması, onaylanırsa, Boehner’ın son siyasi başarısı olacak.

Boehner’dan sonra Wisconsin’li Temsilciler Meclisi üyesi Paul Ryan’ın başkan olması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG