Erişilebilirlik

Kongre Bahçesinde Helikopter Alarmı


Mini helikopterde patlayıcı arayan bomba imha ekibi uzmanı
Mini helikopterde patlayıcı arayan bomba imha ekibi uzmanı

Florida eyaletinin Ruskin kentinden 61 yaşındaki bir postacı, Washington’da Amerikan Kongresi’nin bahçesine yasadışı bir şekilde ufak bir helikopter indirmesi üzerine tutuklandı.

Kongre polisi şüphelinin ismini açıklamasa da Florida’daki Tampa Bay Times gazetesi, postacının isminin Doug Hughes olduğunu açıkladı. Gazete Hughes’un, Amerika’da seçim kampanyalarına bağış yapılması sisteminin reformdan geçirilmesini talep etmek ve devletteki yolsuzluğa dikkat çekmek için böyle bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdiğini yazdı.

Kongre’yi ziyaret eden turistler, ufak helikopterin Kongre binasının birkaç yüz metre ötesine indiğini gördüklerinde şaşkınlığa uğradılar. Polis bölgeyi halka kapatırken, eğitimli köpekleri ve bir robotu kullanarak helikopterde bomba araması yaptı.

Tampa’daki gazete Hughes’un Kongre’nin 535 üyesine yazdığı mektupları teker teker teslim etmek istediğini bildirdi.

Mektupta Hughes, “Amerika’nın kurucularından Thomas Jefferson’ın Bağımsızlık Bildirgesi’nde yazdığı doğrultuda reform talep ediyorum ve seçmen ayaklanması ilan ediyorum,” ifadelerini kullanmış.

Gazete, ABD Gizli Servisi’nin Hughes’un planından haberdar olduğunu, ancak bir polisin Hughes’la evinde görüştükten sonra herhangi bir eyleme geçmediğini yazdı.

Makalede, Hughes’un Gizli Servis görevlisine intihara ya da şiddete meyilli olmadığını ve herhangi bir devlet binasına çarpma gibi bir niyeti olmadığını belirttiği bildiriliyor.

Washington çevresindeki hava sahası güvenlik nedeniyle sıkı kontrol altında. Bu bölgeye izinsiz giren hava taşıtları vurulma riski taşıyor.

Kongre polisi, Gizli Servis ve İç Güvenlik Bakanlığı yaşanan olayla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG