Erişilebilirlik

‘Kobani’de 146 Sivil Öldü’


Saldırılarda yaralananlar Türkiye'deki hastanelerde tedavi ediliyor
Saldırılarda yaralananlar Türkiye'deki hastanelerde tedavi ediliyor

IŞİD militanlarının, Suriye’nin kuzey sınırında Kürt kontrolundaki Kobani’ye Perşembe günü başlayan saldırılarda en az 146 sivilin öldüğü bildiriliyor. Suriye Gözlemevi adlı insan hakları örgütüne göre,IŞİD ayrıca Bark Butan'da 20 sivili infaz etti

IŞİD militanlarının, Suriye’nin kuzey sınırında Kürt kontrolundaki kenti Kobani’ye yönelik yeni saldırılar düzenlediği bildiriliyor.

İnsan hakları örgütü Suriye Gözlemevi, ilk saldırının Perşembe sabahı erken saatlerde kentin Türkiye sınırına yakın bölgede intihar bombacısıyla yapıldığını açıkladı. Örgüt, çatışmalarda en az 146 sivilin öldüğünü kaydetti.

Merkezi İngiltere’de bulunan İnsan hakları örgütü Kobani’nin güneyindeki Bark Butan’da Perşembe günü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 sivili infaz ettiğini açıkladı. Çatışmalar Cuma günü sabahın erken saatlerine kadar sürdü.

Amerika önderliğindeki koalisyonun hava saldırılarıyla desteklediği Kürt Peşmerge güçleri, Ocak ayında kentin kontrolunu IŞİD’den geri almıştı. Bu zafer, örgüte karşı elde edilen sembolik ancak önemli bir başarıydı.

İnsan hakları örgütü ayrıca, Suriye’nin kuzeydoğudaki Haseki kentinde de iki mahalleyi kuşattığını bildirdi. Hükümet kaynakları, bu iddiayı yalanladı ve IŞİD’in saldırılarının Esat güçleri tarafından bastırıldığını iddia etti.

Haseki, Esat güçleri ve Kürt Peşmergelerin kontrolundaydı. Kent, daha önce de defalarca IŞİD saldırılarına maruz kaldı.

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 Mart ayından beri 220 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG