Erişilebilirlik

Kerry: 'IŞİD'le Mücadele Yoğunlaşacak'


Kerry: 'IŞİD'le Mücadele Yoğunlaşacak'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Dışişleri Bakanı John Kerry, 2014‘ten beri Irak’ın batı ve kuzeyini, Suriye’ninse doğusunu ele geçiren IŞİD’i mağlup etmek için çok yönlü bir strateji geliştirmek amacıyla koalisyon üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarıyla görüştü.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Roma’daki görüşmelerin başlarken koalisyonun elde ettiği başarıları gündeme taşıdı. IŞİD Irak’taki topraklarının yüzde 40‘ini, Suriye’deyse yüzde 20‘sini kaybettiğini belirten Gentiloni, bu başarının, koalisyonun kararlılığı sayesinde elde edildiğini söyledi.

Kerry ve Gentiloni, toplantıdan sonra yaptıkları açıklamada, koalisyonun mücadeleyi yoğunlaştırıp hızlandıracağını bildirdi.

Suriye’deki insani krizin öncelikli olduğunun altını çizen Kerry, İkinci Dünya Savaşı’ndan beri bu boyutta bir felaket yaşanmadığını söyledi. Kerry, IŞİD’i bertaraf etmenin en hızlı yolunun Suriye’deki krizi müzakerelerle sonlandırmak olduğunu savundu.

Bakan Kerry, Mayıs ayından bu yana IŞİD’in 90 orta ve üst düzey liderinin öldürüldüğünü, Türkiye-Suriye sınırında neredeyse tam kontrol sağlandığını belirtti.

Esas zorluğun IŞİD’e karşı işe yarayan taktiği sürdürmek olduğunu söyleyen Kerry, militanlara yeniden yapılanma ya da kaçıp saklanma fırsatı vermemek gerektiğini vurguladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG