Erişilebilirlik

Kerry'den Pakistan'a Sürpriz ziyaret


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif

ABD Dışişleri Bakanının İslamabad'daki temaslarında başlıca gündem maddesini iki ülke arasında aşırı militan gruplara karşı sürdürülen stratejik diyalog oluşturuyor

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’le bir araya gelmek üzere başkent İslamabad’a gitti.

Kerry’nin yaklaşık bir hafta sürecek Avrupa temaslarında sürpriz Pakistan ziyareti önceden duyurulmamıştı.

Dışişleri Bakanı’nın bir sonraki durağı, Paris’teki terör saldırıları sonrası sonrası iki ülke arasındaki dayanışmayı ortaya koymak üzere Fransa olacak. Obama yönetimi, Pazar günü Paris’te düzenlenen teröre karşı birlik yürüyüşüne üst düzey bir yetkili göndermediği eleştirilerine hedef olmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden yapılan açıklamada, Kerry’nin Pakistan ziyaretinin başlıca gündem maddesinin, iki ülke arasındaki stratejik diyaloğun devamı olacağı kaydedildi.

John Kerry’nin Pakistan ziyareti, Peşaver’de 134 çocuk ve 16 çalışanın öldüğü Taldban’ın okul saldırısından tam bir ay sonra gerçekleşiyor.

Görüşmede, iki ülkenin aşırı eğilimli militanlara karşı ortak mücadele gibi konular da ele alınacak.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Çarşamba günü ise İran’ın nükleer programıyla ilgili müzakereler kapsamında, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’le görüşmek üzere Cenevre’ye gitmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG