Erişilebilirlik

Kerry: Türkiye 'Cephe Hattı'nda Yer Alacak


Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD’le mücadele için kurulan uluslarası koalisyona Türkiye’nin de katılarak en önemli safhalarında yer alacağını açıkladı

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD’le mücadele için kurulan uluslarası koalisyona Türkiye’nin de katılarak en önemli safhalarında yer alacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı New York’ta Türkiye ve Amerika’nın ev sahipliğinde düzenlenen Terörle Mücadele Küresel Forumu'nda önce Türk yetkililerle bir araya geldi, daha sonra toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Kerry’nin İŞİD terörüyle mücadele için ABD öncerliğinde oluşturulan uluslararası koalisyona Türkiye’nin de katılacağını Amerikalı yetkililerce ilk kez ilan eden açıklaması da bu konuşma sırasında geldi.

John Kerry, Türkiye'nin, 49 rehinenin serbest bırakılmasının ardından IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyona katılma sözü verdiğini belirterek, Türkiye'nin "cephe hattında" yer alacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca Türkiye’yi IŞİD’le mücadele için oluşturulan uluslararası koalisyonun "önemli bir parçası" olarak niteledi.

Aralarında Arap devletlerinin de bulunduğu 40’tan fazla ülkenin IŞİD’le mücadele için kurduğu uluslararası koalisyona katılıyor. Türkiye yönetiminden bugüne dek yapılan açıklamalarda, koalisyona sadece sınır güvenliği, insani yardım, istihbarat paylaşımı gibi konularda katkı sunulacağı, hava desteği verilmeyeceği bildirildi.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG