Erişilebilirlik

Kerry Sinirlioğlu’yla IŞİD’i Görüştü


John Kerry Feridun Sinirlioglu
John Kerry Feridun Sinirlioglu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Türk Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile New York'ta yaptığı görüşmede, IŞİD'le mücadelede işbirliği, Suriye ve mülteci krizi gibi başlıkların görüşüldüğü bildirildi

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Birleşmiş Genel Kurulu için New York’ta bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’yla Amerikan heyetinin kaldığı Palace Otel’de görüştü.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan kısa açıklamada, iki bakanın görüşmede, IŞİD’le mücadele için oluşturulan uluslararası koalisyonun faaliyetlerinden, Suriye’deki gelişmelere ve mülteci krizine kadar birçok bölgesel başlığı ele aldığı kaydedildi.

Kerry’ye görüşme öncesinde Amerika ve Rusya’nın askeri yetkililerinin ne zaman görüşmeye başlayacağı, bu konuda yer ve zamanın belli olup olmadığı soruldu.

ABD Dışişleri Bakanı, Suriye'deki operasyonlara ilişkin görüşmenin Perşembe günü gerçekleştiğini ve benzer görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Kerry, ayrıca “Biz Rusya'nın Suriye'de sadece IŞİD'i hedef almasını istiyoruz. Bunu açıkça kendilerine söyledik" diye konuştu.

Feridun Sinirlioğlu ise Birleşmiş Milletler'de düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarıyla ilgili olarak, "Bu haberler doğruysa tabii ki çok endişe verici. Şiddetin daha fazla tırmanmasına sebep olabilir. Bu trajik ve çok kaotik durumda ihtiyaç duyduğumuz en son şey de budur" demişti.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG