Erişilebilirlik

Kerry Orta Doğu'dan Umutlu Ayrıldı


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Ramallah'ta Filistin lideri Mahmut Abbas ile ikinci kez görüştü
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Ramallah'ta Filistin lideri Mahmut Abbas ile ikinci kez görüştü
Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ve Filistinliler arasında görüş farklarının "önemli ölçüde" azaldığını, taraflar arasında barış görüşmelerinin yeniden başlama noktasına" çok yaklaşıldığına" inandığını açıkladı.

Kerry bu açıklamayı İsrail ve Filistinli liderlerle dört gün süren yoğun mekik diplomasisinden sonra Tel Aviv hava alanından ayrılırken yaptı.
ABD Dışişleri Bakanı hangi alanlarda ilerleme sağlandığı ya da görüşmelerin ne zaman başlayacağı konusunda bilgi vermedi.

Kerry, hava alanına gitmeden önce Ramallah’ta Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ile ikinci kez görüştü.
Filistinli baş görüşmeci Saib Erakat, Kerry-Abbas görüşmesinin olumlu geçtiğini ancak önemli bir gelişmeyle sonuçlanmadığını söyledi.

Kerry daha önce Kudüs’te İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile altı saat süren ve sabah 4.00’de sona eren uzun bir görüşme yaptı.
Netanyahu daha sonra kabine toplantısında yaptığı konuşmada barış görüşmeleriyle ilgili tutumunda bir değişik olmadığını belirtti.
Netanyahu, Abbas ile ön koşulsuz görüşme yapmaya hazır olduğunu tekrarlarken Filistinlilerin görüşmeleri İsrail’in engellediği suçlamasını reddetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG