Erişilebilirlik

Kerry Filistinli Yetkililerle Görüşüyor


Kerry Paris'te Fransa, İngiltere ve Almanya dışişleri bakanlarıyla görüşürken
Kerry Paris'te Fransa, İngiltere ve Almanya dışişleri bakanlarıyla görüşürken

ABD Dışişleri Bakanı İsrail işgaline iki yıl içinde son verilmesini öngören BM karar tasarısının sunulması öncesi Londra'da Filistinli baş görüşmeci Saib Erakat ile biraraya geliyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,İsrail işgaline iki yıl içinde son vermeyi hedefleyen BM karar tasarısının BM Güvenlik Konseyine sunulması öncesi Filistinli baş görüşmeci Saib Erakat ile görüşüyor.

Londra’daki görüşmeden bir gün önceKerry Roma’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Paris’te Fransa, İngiltere ve Almanya dışişleri bakanlarıyla biraraya geldi.

Kerry’nin Netanyahu ile görüşmesi yaklaşık üç saat sürdü.

Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Netanyahu, geri çekilme için başkalarının tarih belirlemesine asla izin vermeyeceğini belirtti.

Ürdün’ün öncülüğünde hazırlanan ve İsrail’i Filistin topraklarını işgale son vermeye çağıran karar tasarısının bu hafta içinde BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması bekleniyor.

Fransa, İngiltere ve Almanya tarafından bir diğer karar tasarısı ise sadece barış görüşmelerini yeniden başlaması için bir tarih belirlenmesini öngörüyor.

Pazartesi günkü toplantı, Dışişleri Bakanı Kerry’nin İsrail – Filistin ilişkilerini değerlendiren gezisindeki ilk durak oldu.ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Kerry’nin amacının bir yandan tarafları dinlerken diğer yandan daiki devletli çözüm hedefini açık tutmak olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG