Erişilebilirlik

Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'da


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düsseldorf'ta
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düsseldorf'ta

Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin tansiyonu yükseldikçe, partilerin seçim propaganda çalışmaları da hız alıyor. Nitekim seçimlerin heyecanı Türkiye dışındaki seçmene de taşınıyor.

Yurtdışındaki seçmen sayısı iki milyon 867 bin 658. Almanya'da oy kullanabilecek seçmen sayısı ise tam bir milyon 408 bin 550. Birçok yorumda katılımın yüksek olması durumunda yurtdışı oyların seçimlerin kaderini belirleyebileceği öne sürülüyor.

Söz konusu oy potansiyelinin cazip hale gelmesi sonrasında Almanya bugünlerde Türkiye’den parti liderlerin adeta çıkarmasına sahne oluyor. Almanya’ya ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.
Kılıçdaroğlu, bir milyona yakın Türkiye kökenli göçmenin yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Düsseldorf kentinde ISS Dome’da partisinin Almanya’daki temsilcilerinin düzenlediği toplantıya katıldı. 13 bin kişi kapasiteli salonda konuşan ve ‘Başbakan Kılıçdaroğlu’ sloganlarıyla sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, ilk olarak yurtdışında yaşayan ve çalışanların Türkiye’nin gururu olduğunu söyledi.
Yurtdışı seçim çevresi oluşturma sözü veren Kılıçdaroğlu, yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını temsilen 10 milletvekili seçileceğini belirtti.

CHP’nin geçen hafta tanıtılan seçim vaadlerini kısaca takrarlayan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında AKP hükümetinin dış politikalarını da eleştirdi. Türkiye’nin Ortadoğu’daki ülkelerle ilişkilerinin bozulduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarının hedefinin AB’ye tam üyelik olacağını açıkladı.

CHP'nin Almanya teşkilat sorumlularından ve bugünkü toplantıyı organize eden Profesör Seyhan Hasırcı, Amerika’nın Sesi Türkçe’ye yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmalarını Almanya’da başlatarak ilk mitingini burada yapmasının ‘yurtdışındaki seçmene yönelik önemli bir mesaj’ olarak yorumlanması gerektiğini belirtiyor.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:57 0:00

Kılıçdaroğlu’nun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın Oberhausen'de vatandaşlara seslenecek. Bahçeli, 13 bin kişi kapasiteli König Pilsener Arena'da konuşacak. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise gelecek hafta 3 Mayıs pazar günü Almanya'da olacak. Davutoğlu, Dortmundt'ta 15 bini aşkın kapasiteli Westfalenhalle'de partililere hitap edecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG