Erişilebilirlik

Karkamış’a IŞİD Ateşi


Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, IŞİD kontrolundaki Suriye’nin Cerablus kentinden Gaziantep’in Karkamış ilçesi sınır hattına beş havan mermisi atıldığını, bunlardan üçünün boş araziye, birinin ise sınırdaki Türk Obüslerinden birine isabet ettiğini açıkladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Obüs’te hafif hasar meydana geldi. Saldırının ardından IŞİD mevzileri Türk birliklerince topçu ateşine tutuldu.

Suriye’de çatışmalar yardımların ulaşmasını engelliyor’

Öte yandan BM Suriye Özel Temsilcisi Danışmanı Jan Egeland, artan şiddet ve çatışmaların yardım çalışmalarını tehdit ettiği uyarısında bulundu. Egeland, hava saldırıları ve roket atışları devam ederse yardım konvoylarının kriz bölgelerine ulaşamayacağını söyledi. Yetkili, son üç gün içinde Humus’a giden yardım konvoyunun roket atışına hedef olduğunu, bir diğerinin de hava saldırıları yüzünden birçok kez durmak zorunda kaldığını belirtti. BM yetkilisi bu saldırıların arkasında kimin olduğunu açıklamadı.

Egeland, Halep’teki durumun da giderek kötüleştiğini söylerken, bazı gözlemci kuruluşlar son 24 saat içinde hava saldırıları ve bombardıman nedeniyle en az 60 kişinin öldüğünü açıkladı.

Suriye’den kınama

Şam rejimi de “150 Amerikan askerinin Suriye topraklarına girişini kınadı ve bunun egemenlik haklarının ihlali olduğunu” açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Amerikalı askerlerin, Kürtler’in yaşadığı Haseke vilayetindeki Rumelian’a konuşlandığı belirtildi.

Başkan Barack Obama, Almanya ziyareti sırasında, Suriye’ye 250 Amerikan askerinin daha gönderileceğini açıklamıştı. Suriye’de halen 50 Amerikan askeri bulunuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG