Erişilebilirlik

Kar Fırtınasının Ekonomik Bilançosu Ağır


Kar Fırtınasının Ekonomik Bilançosu Ağır
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

Amerika’nın doğusu, haftasonunda bazı bölgelere 75 santimden fazla kar getiren fırtına sonrasında normale dönmeye çalışırken iş yerlerinin kayıplarına dair rakamlar da gelmeye başladı. Kar küreme araçlarını kullananlar ve acil durum çalışanları dışında hemen hemen herkesin mali kayıp yaşadığı tahmin ediliyor. Kimi işyerleri ise altından hiç kalkamayacakları kayıplar verdi.

Binlerce işyeri kapandı, hiç kimse işe gidemedi. Turistler ve pek çok kişi, alışveriş de yapamadı.

İlk tahminlere göre kar fırtınasının Amerikan ekonomisine verdiği zarar, en az 3 milyar dolar. Hava koşullarının iş yerlerine etkisini araştıran Planalytics şirketine göre en büyük zararı perakendeciler gördü.

Skype’la bağlandığımız Planalytics şirketi başkanı Scott Bernhardt’a göre seyahat planları ve kimi alışverişler de ertelendi. Bazı iş yerleri, bu kayıpları hiç telafi edemeyecek.

Washington’daki Wall Street Şarküteri’de öğle yemeği kalabalığı eski haline dönüyor. İşletmeci Joanne, üç tam günlük kayıpları olduğunu söylüyor. Bu durumdan, para kazanamayan çalışanşar da memnun değil.

Sandviççi Hasan Rıza, fırtınadan hemen sonra çalışmaya başlamış. Ancak hemen hemen tüm hükümet daireleri kapalı olduğu için müşteri sayısı azalmış.Yine de kimileri, ‘durum çok daha kötü olabilirdi’ diyor.

Ancak Scott Bernhardt’a göre kış devam ettiği için, rahat nefes almak için henüz erken.

Uzmanlar, fırtına haftaiçinde olsaydı, zararın on milyar dolara çıkmış olacağını tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG