Erişilebilirlik

Kar Altında Kalan Kentte Şimdi de Sel Alarmı


Amerika’nın en fazla kar yağışı alan bölgelerinden biri olan New York eyaletinin kuzey batısında kalan Buffalo kenti, bir yıllık kar yağışını, dört gün gibi kısa bir sürede almanın şokunu atlatmaya çalışırken, şimdi de yağışlar sonrasında oluşabilecek sele hazırlanıyor

Kutuplardan gelen soğuk hava dalgasının ardından bölgede hava sıcaklığının artacağını ve karın yerini yağışlı havaya bırakacağını belirten meteoroloji uzmanları, bunun su baskınına yol açabileceği uyarısında bulundu. Yetkililer, sel bölgesinde yaşayanları uyarırken, iki metreye yakın kar yağan kent sakinleri de çökme olasılığına karşı evlerinin çatılarını temizledi.

Yetkililer, yoğun kar yağışı nedeniyle şu ana kadar 13 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin çoğunun kar temizlerken kalp krizi geçiren kişiler olduğunu belirtti.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede acil durum ilan eden New York Valisi, yollar açılıncaya kadar eyaletin batısına giden ana otoyolu trafiğe kapattı. Yolun trafiğe kapanması nedeniyle 300’ü aşkın TIR yol kenarında beklemede.

Buffalo’nun Amerikan Futbolu takımı Buffalo Bills de yoğun kar yağışı nedeniyle stadyumun kullanılamaz durumda olduğunu, idman yapamayacakları için hafta sonunda oynayacakları maçı lig yetkililerinin onayı doğrultusunda Michigan eyaletinde oynama kararı aldı.

Erie Gölü’nün doğu kıyısında yer alan ve Niagara Şelaleleri’ne yakın olan Buffalo kenti, meteoroloji uzmanlarının “göl kaynaklı kar yağışı” olarak adlandırdığı yağışlara alışık. Batıdan esen soğuk hava dalgası, henüz tam olarak soğumamış olan Erie Gölü’nün üzerinden geçerken aldığı nemi, kar yağışına dönüştürüyor. Tahmin edilmesi zor olan bu yağışlar, kıyılarda ciddi ölçüde kar yağışına neden olurken, birkaç kilometre içeride etkisini kaybediyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG