Erişilebilirlik

İsrail Ordusu 4 Saatlik Ateşkes İlan Etti


Cebaliye mülteci kampında İsrail tank mermilerinin isabet ettiği BM'e ait Ebu Hüseyin okulu
Cebaliye mülteci kampında İsrail tank mermilerinin isabet ettiği BM'e ait Ebu Hüseyin okulu

İsrail ordusu ateşkes kararını Gazze'nin kuzeyinde Cebaliye Filistin mülteci kampındaki BM okuluna tank mermilerinin isabet etmesi ve en az 19 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra açıkladı

İsrail, Gazze’de BM tarafından yönetilen bir okula İsrail tank mermilerinin isabet etmesinin ardından kısa süreli insani ateşkes ilan etti.

Dört saat sürecek ateşkes yerel saatle 15.00’de başladı.

En az 19 kişinin öldüğü okul saldırısı Gazze‘nin kuzeyinde Filistinlileri barındıran Cebaliye mülteci kampında meydana geldi.

Okul, Gazze’de BM Mülteciler Dairesine ait 85 tesisden biri. Daire halen 200 bin kişinin barınacak yer aradığını bildiriyor.

Hamas ateşkesi kabul edip etmeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak Hamas’ın askeri lideri yayınladığı sesli mesajda Filistinlilerin İsrail Gazze’ye uyguladığı ablukayı kaldırmadıkça ateşkesi kabul etmeyeceklerini söyledi.

İsrail’in Çarşamba günü sürdürdüğü hava ve tank saldırılarında en az 31 kişi öldü.

Filistinli yetkililer 8 Temmuz’da başlayan Gazze'ye yönelik İsrail askeri operasyonunda bugüne kadar çoğu sivil 1,200 kişinin öldüğünü bildiriyor. Çatışmalarda 53 İsrail askeri ve üç sivil öldü.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun operasyonlarının Hamas'a ait yeraltı tünellerini imha etme amacına ulaşmadan sona ermeyeceğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG