Erişilebilirlik

İsrail-Lübnan Sınırı Sakin


İki İsrail ve bir barışgücü askerinin öldürüldüğü çatışmalardan sonra sınır sakin bir gün geçirirken bölgedeki BM birlikleri olası bir çatışmayı önlemek için alarm durumunu sürdürüyor

İsrail ile Lübnan arasındaki sınırın iki İsrail askeriyle bir BM barışgücü askerinin öldürüldüğü çatışmalardan sonra sakin olduğu bildiriliyor.

Çatışmalar Hizbullah’ın Çarşamba sabah erken saatlerde bir İsrail askeri konvoyuna roketlerle saldırmasıyla başlamıştı. Çatışmada arada kalan bir İspanyol askeri hayatını kaybetmişti.

BM birlikleri, olası bir çatışmayı önlemek için en yüksek düzeyde alarma geçirilmiş bulunuyor.

Kapalı kapılar ardında durumu görüşen BM Güvenlik Konseyi İspanyol askerin ölümünü kınadı.

İsrail ordusu, sınırda düzenlenen roket saldırısında yedi askerin de yaralandığını bildiriyor. Hizbullah saldırının bu ay Suriye’de, altı üyesiyle bir İranlı generalin öldüğü İsrail hava saldırısına misilleme olduğunu açıkladı

İsrail’in Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Ron Prosor, kendilerini savunmak için gerekli tüm önlemleri alacaklarını bildirdi. Prosor ayrıca Güvenlik Konseyi üyelerinden açık bir şekilde Hizbullah’ı kınamalarını istedi.

Hizbullah, Suriye’de dört yıldır devam eden iç savaşta, bu ülkeye savaşçılarını göndererek Beşar Esat’a bağlı kuvvetlerin yanında mücadele veriyor. Suriye’deki çatışmalar kısmen İsrail sınırına ve Golan Tepeleri’ne de sıçramış durumda.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG