Erişilebilirlik

İsrail'in Kara Operasyonu Dördüncü Gününde


İsrail ordusu, Gazze sınırındaki tünellere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Askeri yetkililer, şu ana kadar çok sayıda tünelin ortaya çıkarıldığını, tünellerden birinde askerlerini hedef alan bir saldırının da geri püskürtüldüğünü açıkladı

Öte yandan Gazze’de devam eden İsrail hava saldırılarında 25 Filistinli’nin öldüğü bildirildi.

Filistinli yetkililer, operasyonun 8 Temmuz’da başlamasından bu yana toplam 325 Gazzeli’nin öldüğünü açıkladı. İsrail ise, Gazze Şeridi’nde Hamas’ın füze saldırılarını durdurmak amacıyla hava operasyonlarını genişletmiş durumda.

İsrailli yetkililer de, Gazze’den gelen bir füzenin Dimona’ya düşmesi sonucu bir kişinin öldüğünü açıkladı. Şu ana kadar İsrail tarafında iki sivil ve bir asker öldü. Askerin “dost ateşinde” öldüğü açıklandı.

İsrail’in kara operasyonu da dördüncü gününe girdi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, tarafları ateşkese ikna etmek için bölgeye gitti.

İsrail, kara operasyonunun başladığı Perşembe’den bu yana 200 hedefin vurulduğunu açıkladı. Bunlar arasında imha edilen 20 tünel de bulunuyor. Tüneller Gazze sınırından İsrail’e militan, patlayıcı ve silah sokmak için kullanılıyordu.

Filistinli militanlar da çatışmaların başından bu yana Gazze’den İsrail’e binden fazla füze fırlattı. Füzelerin çoğu İsrail’in gelişmiş hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi.

Hamas İsrail’in Gazze ablukasını kaldırma, hava, deniz ve karayolu girişlerini açma ve geçen ay Batı Şeria’da tutuklanan Filistinliler’i serbest bırakması karşılığında birkaç yıl sürecek bir ateşkes önerisi sundu.

İsrail ise Mısır’ın önerdiği ateşkes için baskı yapmaya çalışıyor. Bu ateşkes tüm saldırıların durması, Gazze ve İsrail arasında mal ve insan geçişlerinin rahatlatılması gibi öneriler içeriyor. Hamas, bu ateşkesi teslim olmakla eşdeğer bularak kabul etmedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG