Erişilebilirlik

İsrail Abu Dabi’de Temsilcilik Açıyor


İsrail, Abu Dabi’de küresel çapta faaliyet gösteren Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nda temsilcilik açacağını doğruladı. Temsilcilik, İsrail’in Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ilk resmi siyasi varlığı olacak.

İsrail, Abu Dabi’de uluslararası faaliyet gösteren bir organizasyonda diplomatik temsilcilik açacağını duyurdu. Yeni açılacak temsilcilik, İsrail’in Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) ilk resmi siyasi varlığı olacak.

İsrail’in Haaretz gazetesinde Cuma günü yer alan haberi doğrulayan İsrailli diplomatlar, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’ndaki (IRENA) temsilciliklerinin açılma hazırlığının son aşamasına geldiğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri ise İsrail temsilciliği hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

İsrailli yetkililer, diplomatların sadece IRENA’da çalışmak için atanacağını ve Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında herhangi bir diplomatik hizmet vermeyeceklerini açıkladı. İsrail’in Arap Emirlikleri’yle herhangi bir siyasi ilişkisi bulunmuyor.

İsrail, Mısır ve Ürdün dışında başka bir komşusuyla resmi olarak diplomatik bir bağ kurmuş değil. Ancak İsrailli diplomatların, özellikle son yıllarda, bazı Arap liderlerle kapalı kapılar ardında görüştüğü ve bazı konularda beraber çalıştıkları biliniyor.

İran’ı ulusal düşman olarak gören İsrail ve bazı Arap ülkeleri, özellikle Batı ülkelerinin Tahran rejimiyle vardığı nükleer anlaşma sonrasında, uluslararası konularda daha fazla ortak çalışmaya başladılar.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG