Erişilebilirlik

İslamcı Militanlar Arasında Bölünme


El-Nusra Cephesi militanları ele geçirdikleri bir Suriye hava üssünde bayraklarını dikerken
El-Nusra Cephesi militanları ele geçirdikleri bir Suriye hava üssünde bayraklarını dikerken

Suriye'de el-Nusra Cephesi'nin Amerikalı gazeteciyi serbest bırakması kendisini IŞİD gibi olmadığını gösterme ve olası ABD hava saldırılarından korunma çabası olarak yorumlanıyor

Uzmanlara göre el-Nusra Cephesi adlı grup tarafından iki yıldır rehin tutulan gazeteci Peter Theo Curtis’in Pazar günü serbest bırakılması el-Kaide’nin uzantısı farklı örgütler arasında görüş ayrılıkları yaşandığını gösteriyor.

Curtis’i serbest bırakan El-Nusra Cephesi IŞİD militanlarının yöntemlerini son derece vahşi olarak nitelemiş, bu nedenle bir süre önce örgütle olan ilişkisini kestiğini belirtmişti.

Denver Üniversitesi Uluslararası araştırmalar bölümü profesörü Jonathan Adelman’a göre, el-Nusra Cephesi IŞİD ile özleştirilmek istemiyor.

Birleşmiş Milletler Suriye’nin doğusu ve Irak’ın kuzeybatı bölgelerini ele geçiren IŞİD’i toplu katliamlardan, kölelik ve tecavüze kadar uzanan “dehşet verici” insanlık suçları işlemekle suçladı.

San Francisco Üniversitesinden Orta Doğu uzmanı profesör Stephen Zunes’a göre el-Nusra Cephesi IŞİD’le ilişkisi olmadığını vurgulayarak Amerika’nın Irak’tan sonra Suriye’de de IŞİD’e karşı girişebileceği hava saldırılarından kendisini korumaylı amaçlıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG