Erişilebilirlik

IŞİD’in Gücü Ne Zaman Azalır?


Terör finansmanı üzerine araştırma yapan bir kuruluşun yayınladığı rapora göre IŞİD’in ana gelir kaynağı, kontrol altında tuttuğu bölgelerde gasp yoluyla elde ettiği paralar. Raporda, IŞİD’in gelir kaynaklarının, yeni topraklar ele geçiremediği takdirde azalmaya başlayacağı iddia ediliyor

Terör finansmanı üzerine araştırma yapan Financial Action Task Force’un (Mali Eylem Görev Gücü) yayınladığı rapora göre IŞİD’in gelir kaynakları, yeni topraklar ele geçiremediği takdirde azalmaya başlayacak.

Mali Eylem Görev Gücü ayrıca Irak ve Suriye’de birçok geniş bölgeyi kontrolü altında tutan IŞİD’in mevcut mali kaynaklarını kesmek için küresel çapta daha çok çaba harcanması gerektiğinin altını çizdi.

Bugün yayınlanan raporda IŞİD’in ana gelir kaynağının, kontrol altında tuttuğu bölgelerde gasp yoluyla elde ettiği paralar olduğu yazılı. Rapor, alternatif gelir kaynakları bulamadığı ya da yeni toprak ele geçiremediği takdirde IŞİD’in elde ettiği gelirin azalacağına işaret ediyor.

IŞİD, şimdiye kadarki gelir tabanını petrol yataklarını ele geçirerek, banka soygunları yaparak, çiftçileri haraca bağlayarak, adam kaçırma eylemlerinden fidye toplayarak ve yabancılardan bağış alarak oluşturdu.

Mali Eylem Görev Gücü, IŞİD’in kullandığı bu yöntemlerin çok başarılı olduğunu, örgütün 2014 yılı sonunda yarım milyar dolarlık sermayesi bulunduğunu bildiriyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG