Erişilebilirlik

IŞİD’e Karşı Hava Saldırıları Arttırılıyor


Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak ordusu daha etkin hale gelmeye çalışırken IŞİD’e karşı yapılacak hava saldırılarının önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacağını açıkladı. Hagel'a göre ABD ve koalisyon güçleri Suriye ve Irak'ta ilerleme sağladı

ABD Kongre Komisyonu’nda konuşan Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak ordusu güçlenmesini sürdürürken hava saldırılarının da bu gelişmelerin hızını ve yoğunluğunu destekler biçimde artacağını belirtti.

Amerika ve koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı ilerleme kaydettiğini belirten Hagel, Amerikan halkının uzun süreli mücadeleye hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Amerikan hava destekli Kürtler’in ve aşiret güçlerinin IŞİD’i durdurduğunu ve bazı yerlerde geri çekilmeye zorladığını söyleyen Savunma Bakanı buna rağmen IŞİD’in hala Amerikan çıkarları, Amerika’nın müttefikleri ve Ortadoğu için ciddi bir tehdit olduğunu vurguladı

Genelkurmay Başkanı General Martin Dempsey ve Hagel’in, Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komisyonu’na ifade verdikleri oturumda Dempsey, gelecekte yetkililerin,gerekirse mütevazi sayıda Amerikan askerini ülkeye sokarak Irak Ordusu’nun Musul ve diğer önemli merkezlerdeki operasyonlarına destek verebileceğini belirtti.

IŞİD Haziran ayında Musul’u ele geçirmişti.

Silahlı Kuvvetler Komisyonu’ndaki oturum, Başkan Obama’nın Irak’a IŞİD’le mücadelesi için 1500 kişilik savaş rolü üstlenmeyecek bir askeri güç yollanacağını açıklamasının birkaç gün ardından geldi.

Obama hükümetinden yetkililer Başkan’ın Irak’taki savaşa destek için Kongre’den 5,6 milyar dolar isteyeceğini söylüyor. Yetkililer bu paranın 1,6 milyar dolarının Iraklılar’ı eğitmek ve donanım sağlamaya ayrılacağını belirtiyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG