Erişilebilirlik

IŞİD Videosunda İkinci Fransız Vatandaşı


Fransız yetkililer, IŞİD’in son infaz videosunda ikinci Fransız vatandaşını tespit ettiklerini açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Avustralya ziyareti sırasında bilgiyi doğruladı ancak ayrıntı vermedi. Hollanda gençlerin beyinlerinin yıkanmasını 'çok tehlikeli' olarak niteledi

Fransız yetkililer, IŞİD’in son infaz videosunda ikinci Fransız vatandaşını tespit ettiklerini açıkladı.

IŞİD’in hafta sonu yayınladığı son infaz videosunda görülen militanlar arasında ikinci Fransız vatandaşı tespit edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avustralya ziyareti sırasında video görüntülerinde iki Fransız vatandaşı bulunduğunu teyit etti ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Video görüntülerinde ilk tespit edilen Fransız vatandaşının, Suriye’ye geçen yıl giden 22 yaşındaki Maxime Hauchard olarak açıklayan yetkililer, tespit ettikleri ikinci Fransız militanın da 22 yaşında olduğunu ve Suriye’ye bir yıl önce Paris banliyölerinden gittiğini tahmin ediyor.

Cumhurbaşkanı Hollande konuyla ilgili açıklamaları sırasında, gençlerin beyninin militanlar tarafından yıkanmasının çok tehlikeli bir durum olduğuna dikkati çekti.

IŞİD’in son yayınladığı videoda, 18 Suriyeli askerin infazının yanı sıra Amerikalı yardım görevlisi Abdul Rahman Kassig’in kesik başını da görülüyor. Amerika Başkanı Barack Obama, 13 ay önce Suriye’de rehin alınan Kassig’in infazını kınadığı açıklamasında, eylemi “saf kötülük” olarak tanımladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG