Erişilebilirlik

'IŞİD İkinci Gazetecinin de Başını Kesti'


IŞİD tarafından internette yayınlanan video
IŞİD tarafından internette yayınlanan video

İnternette yayınlanan videoda yine İngiliz aksanlı militan bu kez Amerikalı gazeteci Steven Sotloff'un başını keserken ve Başkan Obama'yı Irak'taki hava saldırılarından vazgeçmesi yönünde uyarırken görülüyor

IŞİD, elindeki ikinci Amerikalı gazeteci rehine Steven Sotloff’un da başını keserek öldürdüğünü gösteren videoyu internette yayınladı. İslam Devleti örgütü, geçen ay da benzer bir şekilde Amerikalı gazeteci James Foley’in başını kestiği videoyu yayınlamıştı.

Foley’nin başını kesen İngiliz aksanlı militan işlediği cinayetin ardından bu kez Steven Sotloff’u ensesinden tutarak aynı şekilde başını keserken Başkan Barack Obama’yı Irak’taki Amerikan hava saldırılarını durdurması yönünde uyarırken görülüyor. Militan Sotloff'un boğazını kesmeden önce Obama'ya seslenerek, "füzeleriniz insanlarımızı vururken, bıçağımız da sizin insanlarınızın boğazlarını kesmeye devam edecek" diye konuşuyor

İki gazeteciye yönelik vahşi infazların, Amerika’nın Irak’ta IŞİD hedeflerine giriştiği hava saldırılarına misilleme amacıyla uygulandığı belirtiliyor.

Time ve Foreign Policy dergilerine çalışan Steven Sotloff geçen yıl Suriye’de rehin alınmıştı. Sotloff’un annesi bir süre önce televizyondan IŞİD militanlarına çağrıda bulunarak, oğlunun devlet politikalarıyla bir bağlantısı olmadığını vurgulamış ve serbest bırakılması talebinde bulunmuştu.

Militan videonun sonunda bir İngiliz rehineyi, Davit Cawthorne Haines'i göstererek, onu da öldüreceğini bildiriyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, videonun yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, videonun gerçek olup olmadığını doğrulamaya çalıştıklarını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki de, videonun istihbarat uzmanlarınca incelendiğini, doğru çıkması durumunda bu vahşi terör saldırısının “mide bulandırıcı” olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG