Erişilebilirlik

'İran Anlaşması Obama İçin Siyasi Başarı'


İran Anlaşması Obama İçin Siyasi Başarı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:34 0:00

Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Profesör Reşat Kasaba’ya göre, Obama’nın anlaşmayı Kongre’den geçirmesi kolay değil, ancak uzun dönemde İran’la ilişkilerin düzelmesi Türkiye dahil bütün ülkelerin yararına olacak

Amerika’nın kuzeybatısındaki Seattle kentinde bulunan Washington Üniversitesi uluslararası ilişkiler uzmanı Profesör Reşat Kasaba Hülya Polat’ın sorularını yanıtları ve İran’la varılan anlaşmayı değerlendirdi. Anlaşmanın Başkan Obama ve dünya için neden önemli olduğu konusunda Profesör Kasaba, İran’ı uluslararası toplumun yanına çekmenin, sadece Amerika’nın değil, Türkiye dahil bütün ülkelerin yararına olacağı yorumunda bulundu.

Başkan Obama’nın göreve başladığı günden beri İran’la nükleer anlaşma yapma konusunu öncelikleri arasında bulundurduğunu hatırlatan Profesör Kasaba, ancak anlaşmayı Kongre’den geçirmenin zor olacağını belirtti. Yine de uzman, İran’la ilişkilerin düzelmesinin ve Tahran’ı uluslararası toplumun yanına çekmenin önemi nedeniyle Kongre’nin de sonunda anlaşmaya onay vereceğini düşündüğünü bildirdi.

Anlaşmanın bölge için çok önemli olduğunu kaydeden Profesör Reşat Kasaba, Türkiye’nin de ambargonun kaldırılmasından çok yararlanacağına dikkati çekti.

Amerika’da gelecek yılki başkanlık seçim kampanyasında İran’la anlaşmanın nükleer malzeme olarak kullanılacağını belirten Profesör Kasaba, yine de kampanyanın daha çok iç konulara yoğunlaşmasını beklediğini söyledi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG