Erişilebilirlik

İnternet Teknolojisi Eğitimde Devrim Başlatıyor


İnternet Teknolojisi Eğitimde Devrim Başlatıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00
Linki indirmek için
Amerika’da üniversite ücretlerinin artması, mezunlar için iş imkanlarının azalması eğitim kurumlarını zorluyor. Sayısı ve kalitesi giderek artan online ders programları üniversitelerin sorununa çare oluyor. Dijital devrim, yayıncılık, gazetecilik, pazarlama, müzik ve diğer alanlardan sonra şimdi de üniversitelerde bir dönüşüm başlatıyor.

Virginia Üniversitesi’nden David Evans, internet üzerinden bilgisayar mühendisliği dersi veriyor.

Tanınmış üniversitelerin birçoğu, bilgisayar programcılığından aşçılık bilimine kadar birçok alanda online ders programı sunuyor.

Birçok online ders programı ya ücretsiz ya da çok ucuz ve çok hızlı güncelleniyor.

Bu, Lynda.com’dan özellikle teknik alanlarda ders alan milyonlarca öğrenci için çok önemli. Sitenin kurucu ortağı Lynda Weinman’la Skype üzerinden görüştük: “Pazara hızla girip hızla yenilenen teknik beceriler öğretebiliyoruz. Yazılım programları sürekli güncelleniyor ve yeni yazılımlar geliştiriliyor. Bu yeniliklerin okullardaki ders programlarına hızlı yansıması kolay değil.”

Online derslerin bir farkı daha var. Öğrenciler, genelde sınıfta profesörlerden öğrendikleri konular üzerine evde araştırma ve ödev yaparlar. Öğrenci John Haber’e göre online dersler bu süreci tersine çeviriyor. Aldığı derslerle dört yıllık üniversite derecesini bir yılda tamamlayan Haber’le Skype üzerinden bunu nasıl yaptığını anlattı: “Online eğitim kapsamında önceden kaydedilmiş bilgileri evden dinleyen öğrenciler, ders sırasında da öğretmenle daha aktif şekilde tartışma ve projeler üzerinde çalışma imkanı buluyor.”

Uzmanlar yeni teknolojinin üniversiteleri önemli ölçüde etkileyeceğini söylüyor. Bazıları da ilerde eğitimin, online ders ve sınıflarda öğretmenlerin takıldıkları konularda öğrencilere yardım ettikleri bir karışım haline gelebileceğini düşünüyor.

Georgetown Üniversitesi’nde iş ekonomisi dersi veren Tony Carnevale’e göre, üniversite ücretleri daha düşük ve eğitim de işverenlerin ihtiyaçlarına yönelik olmalı: “Üniversite eğitimli insana ihtiyaç giderek artıyor ancak birçok kişi çok pahalı olduğu için bu eğitimi alamıyor. Alanlarsa iyi bir iş bulamayabiliyor. Ya da buldukları işler aldıkları eğitime uymuyor. Dolayısıyla üniversite eğitiminin işverenlerin ihtiyaç duyduğu becerileri kazandırması çok önemli.”

Üniversite pazarlama uzmanı Chris Cullen online ders seçenekleriyle yüksek ücretler konusundaki kaygıların üniversiteleri değiştireceğini söylüyor: “Artık tüketiciler üniversite yetkililerine ‘ben neden paramı senin kurumuna yatırmalıyım, beni nasıl ikna edersin, yatırımımın karşılığı ne olacak?’ diye soruyor.”

Cullen gelecekte tanınmış üniversitelerin online eğitim dünyasında etkinlik kazanırken daha az tanınan okulların öğrenci çekmekte zorlanabileceğini söylüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG