Erişilebilirlik

"İnsan Beyninin Yerini Yapay Zeka Alacak"


Amerikalı önde gelen bazı biliminsanlarına göre süper akıllı robotlar tüm evrende biyolojik yaşam formlarına üstünlük sağlayacak.

Gelişen teknolojiyle araştırmacılar her geçen gün yeni ve yaşanılır gezegenler bulmaya devam ediyorlar. Uzmanlar birgün buldukları yaşanabilir gezegenlerden birinde akıllı yaşam formlarıyla karşılaşabileceklerini de belirtiyorlar. Araştırmacılara göre, büyük bir ihtimalle de bu akıllı yaşam formaları yapay zekaya sahip olacak.

Uzmanlar ayrıca çok da uzak olmayan bir gelecekte, biyolojik yaşamla yapay yaşamın bir noktada birbirlerine entegre olabileceğini düşünüyorlar. Bu yolla da yapay zekanın yeryüzünde de gelişeceğinin altını çiziyorlar.

ABD Savunma Bakanlığı’nın araştırma ve geliştirme kolu olan DARPA, halihazırda yapay zeka üzerine araştırmalarını sürdürüyor. ElectRX denilen bu programda, insan vücuduna yerleştirilebilen minyatür araçlar üretiliyor. Amaç, bu araçlarla sinir sistemini değiştirerek birçok hastalığa tedavi olanağı sunmak.

NASA dünyadışı zeka araştırmaları programı yöneticisi Seth Shostack da dahil olmak üzere birçok araştırmacı kendileri için uzak dünyalarda biyolojik beyinlerin kaybolup yerini yapay zekaya bıraktığını düşünmenin zor olmadığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG