Erişilebilirlik

İnceleme Heyeti Enkaza Ulaştı


Ukrayna’nın doğusunda düşürülen Malezya Havayolları’na ait uçağın enkazının bulunduğu yere gitmeye çalışan ancak devam eden çatışmalar nedeniyle bir türlü bölgeye ulaşamayan inceleme heyeti bugün kaza yerine vardı

Uluslararası inceleme heyeti, Ukrayna’nın doğusunda düşürülen Malezya Havayolları’na ait uçağın enkazına ulaştı. Heyet, günlerdir ayrılıkçıların kontrolundaki bölgede devam eden çatışmalar yüzünden enkazın bulunduğu alana gidemiyordu.

Heyetin enkazın bulunduğu bölgeye varışı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından açıklandı. Uzmanlar, enkaz alanında kanıt olarak uçak parçalarını ve hala bölgede bulunan cesetleri toplayacak.

Ukrayna ordusu, heyetin enkazın bulunduğu yere gidebilmesi için ayrılıkçılara karşı yürüttüğü askeri operasyona bir gün ara verdi. Ukrayna, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un bu yöndeki talebi üzerine operasyona ara verildiğini açıkladı.

17 Temmuz günü düşürülen uçakta 298 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. Ölenlerden 200’ü kimlikleri belirlenmek üzere geçen hafta Hollanda’ya götürüldü.

Hollanda’yı ziyaret eden Malezya Başbakanı Necip Razak, uzman heyete enkazın tamamını incelemek için izin verilmesi ve bu konuda bir engelleme yapılmaması çağrısında bulundu.

Amerikalı uzmanlar, Malezya uçağının, Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından Ukrayna askeri uçağı olduğu zannedilerek düşürüldüğünü söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG