Erişilebilirlik

IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantılarına Hazırlanıyor


IMF ve Dünya Bankası Yıllık Toplantılarına Hazırlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Ebola ile mücadelenin yoksulluk ve eşitsizliği ortadan kaldırmanın önemli bir parçası olduğunu söyledi. Uluslararası Para Fonu Başkanı da üye ülkelerden ekonomik büyümeyi hızlandırma çalışmalarını güçlendirmelerini istedi

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Ebola’nın Batı Afrika ülkeleri üzerindeki etkisini gayet yakından biliyor. Doktor Kim, yoksulluk ve eşitsizliğin öldürücü virüsün etkisini daha da artırdığını söyledi:

“Ebola tedavisi ve karantina yöntemleri genellikle zengin ve orta gelirli ülkelerde mevcut. Ama ne yazık ki bu tür altyapı ve tedavi yöntemlerini Gine, Liberya veya Sierra Leone gibi ülkelere sunamadık.”

Washington’daki Howard Üniversitesi’nde konuşan Kim, gelir eşitsizliğinin ölümcül olduğunu söyledi:

“Yoksul ülkelerdeki binlerce kişi sadece yanlış ülkede doğmuş oldukları için bu hastalıktan ölüyor.”

Kim, Ebola’ya karşı mücadelenin önce ağırdan alındığını ancak şimdi bu konuda bir hızlanma olduğunu kaydetti. Kim, Dünya Bankası’nın gelişmekte olan ülkelerdeki yoksulların gelir düzeyini artırmayı, sağlık, gıda ve iş güvenliği sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Georgetown Üniversitesi’nde konuşan IMF Başkanı Christine Lagarde, altı yıl önce başlayan mali krizden bu yana işsizlik ve ekonomik kalkınmanın hem yavaş hem de dengesiz dağıldığını söyledi.

Christine Lagarde IMF üyelerini yeni istihdam alanları yaratmaya çağırdı:

“Bu vasati durumdan kurtulmak için yeni ve kararlı adımlar atılmalı. Bu vasatlık sürdükçe ufkumuz da vasat kalacaktır.”

Uzmanlar, IMF ve Dünya Bankası üyelerini, ekonomik kalkınmaya hız kazandırması için altyapı yatırımlarını güçlendirmeye çağırıyor.

Altyapı yatırımları Dünya Bankası ve IMF’nin son toplantılarının ana gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Kadın ve gençlerin istihdam şanslarının güçlendirilmesi de gündem maddeleri arasında.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG