Erişilebilirlik

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Fotoğrafa' Soruşturma


Şırnak’ta öldürüldüğü söylenen bir kişinin cesedinin, polis aracının arkasından sürüklenmesi fotoğrafı Türkiye’nin gündemine oturdu. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafı HDP Lideri Selahattin Demirtaş ta paylaştı. İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğrafta zırhlı bir polis aracının arkasına bağlanarak sürüklenen bir ceset görülüyor. Cesedin önceki gün Şırnak’ta öldürülen HDP Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik olduğu iddia ediliyor. JİTEM isimli bir hesaptan yayınlanan fotoğraf kısa sürede yayıldı ve tepkileri de beraberinde getirdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ta Twitter hesabından fotoğrafı paylaşarak şunları yazdı; “Bu fotoğrafa iyi bakın. Önceki gün Şırnak'ta çekildi. Kimse unutmasın, biz unutmayacağız çünkü.”

Tepkilerin özellikle sosyal medya üzerinden, yükselmesi üzerine İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada fotoğrafla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, “Sosyal medyaya yansıyan ve Şırnak'ta yaşandığı iddia edilen hadiseyle ilgili soruşturma açılmıştır. İddialar tüm boyutlarıyla araştırılacaktır” denildi.

Bu arada Diyarbakır’ın Silvan ve Mardin’in Nusaybin İlçelerindeki sokağa çıkma yasakları bugün de devam etti. Silvan’da gece devam eden silah sesleri gündüz azaldı. İlçe sessizliğe büründü. Yasağa rağmen sokakta görüntü çeken Kürt siyasetine yakın Gün TV ve Dicle Haber Ajansı ekipleri gözaltına alındı. Gazeteciler emniyete götürüldükten sonra serbest bırakıldı. Polis ekipleri gün boyunca sokak aralarında toplananlara gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. İlçede su ve süt sıkıntısı baş gösterdi. Yasağa rağmen bazı kişiler sokak aralarında su ve süt dağıttı.

Nusaybin’deki sokağa çıkma yasağı ise 4’ncü gününde. İlçe merkezindeki operasyonlar devam ediyor. Bugün ilçeye ek güvenlik gücü ve zırhlı araç sevk edildi. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle uluslararası İpek Yolu da araç geçişlerine kapatıldı. Operasyonlar Fırat, Abdulkadir Paşa, Dicle, Yenişehir, Kışla, Barış ve Yenituran mahallelerinde yoğunlaştı. Bu mahallelerde yaşayanlar gıda ve su sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı bilgileri geldi. Olaylar nedeniyle ilçede inceleme yapmak ve aralarında HDP Mardin milletvekilleri Gülser yıldırım, Enise Güneyli ve Batman Milletvekili Ali Atalan’ın da bulunduğu grubun ilçeye girişine izin verilmedi.

Öte Yandan Mardin Valiliği operasyonlarla ilgili bugün bir açıklama daha yaptı. Açıklamada, 5 PKK’lının daha öldürüldüğü açıklandı. Açıklamanın özeti şöyle: “15 barikat ve hendek kapatılmıştır. İlçemizde kapatılan toplam barikat ve hendek sayısı 69 olmuştur. Ş. T. isimli şahıs ölü olarak Nusaybin Devlet Hastanesine intikal ettirilmiş, şahsın cenazesi otopsi işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir. Ö. Ç. isimli şahıs yaralı ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak Nusaybin Devlet Hastanesine getirilmiş, yapılan ilk tedavisinin ardından aynı gün Mardin Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup tedavisi halen devam etmektedir. Suriye uyruklu C. H. isimli şahıs yaralanmış, Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalede şahsın sağ böbreğinden silahla yaralandığı anlaşılmış olup Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavisi halen devam etmektedir.”

Ancak Amerikanın Sesi’nin ulaştığı görgü tanıkları ise ölenlerin bazılarının sivil olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG