Erişilebilirlik

İç Güvenlik Bakanlığı Bütçe Mücadelesi Veriyor


İç Güvenlik Bakanlığı Bütçe Mücadelesi Veriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Amerika yeni bir terör tehdidiyle karşı karşıya. 2013 yılında Kenya’da bir alışveriş merkezine düzenlediği kanlı saldırıyla tanınan El-Şebab örgütü, Minnesota’daki Amerika Alışveriş Merkezi adlı AVM’ye saldırma tehdidinde bulundu.

İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson’a göre bu tehdit, bakanlığın bütçesinin korunması gerektiğinin göstergesi.

Johnson'a göre, bu ay sonunda bitecek olan İç Güvenlik Bakanlığı için haftasonuna kadar bir bütçe oluşturulması şart.

Başkan Obama’nın milyonlarca yasadışı göçmeni sınırdışı edilmekten koruyacak kararnamesinin engellenmesini önlemek için, Demokratlar Kongre’den geçen tasarının Senato’da oylanmasını haftalardır engelliyor. Demokratlar ve bazı Cumhuriyetçi Senatörler hiçbir ön koşul getirmeyen bir tasarı istiyor.

Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’e göre, Kongre görevini yaptı. Bakanlığa bütçe veren ve başkanın göçmenlikle ilgili kararını durduran bir tasarı geçirildi. Şimdi görevini yapma sırası Senato’daki Demokratlar’da.

Ancak Cumhuriyetçi Senatör Lindsay Graham’a göre, göçmenlik nedeniyle yaşanan bu çekişme, federal bir mahkemenin, başkanın tasarısını durdurması nedeniyle daha da ciddi bir hal alabilir. Graham: “Ben bakanlık bütçesi geçirildikten sonra bu işin mahkemede çözülmesinden yanayım. Bu ülke için yapılacak en kötü şey, farklı tehditler aldığımız şu günlerde bakanlığın bütçesini kesmek olur” şeklinde konuştu.

Senatör, bütçe geçirilmediği ve Amerika herhangi bir terör saldırısına maruz kaldığı takdirde suçlunun Kongre’nin iki kanadında da kontrolu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler olacağı uyarısında bulundu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG