Erişilebilirlik

Humus'tan 600 Kişi Tahliye Edildi


Kırmızı üniformalı Kızılay görevlilerinin tahliye sırasında su ve yiyecek verdiği bir Suriyeli
Kırmızı üniformalı Kızılay görevlilerinin tahliye sırasında su ve yiyecek verdiği bir Suriyeli
Humus valisi, kentin isyancıların kontrolündeki bölgelerinden 600’ü aşkın kişinin tahliye edildiğini açıkladı.
BM ve Suriye Kızılayı görevlileri isyancılarla hükümet kuvvetleri arasındaki ateşkesin üçüncü gününde büyük bir grubu kentden çıkartmayı başardı.

Vali Talal Barazi ve Kızılay yetkilileri, kurtarma çabalarını sürdürmek için BM tarafından sağlanan üç günlük ateşkes süresini uzatmaya çalıştıklarını bildiriyor.
Barazi kentin tarihi kesimine giden yolun mayınlandığı yolundaki haberlere rağmen bir yardım konvoyunun Humus’a ulaştığını da söyledi.

Suriye Kızılayı, Cumartesi günü yardım kamyonlarından birinin sürücünün açılan ateş sonucu yaralandığını bildirmişti. Ateşi kimin açtığı bilinmiyor.
BM Acil yardım Koordinatörü Valerie Amos yardım görevlilerin kasten hedef alındıkları yolundaki haberlerin kendisini üzdüğünü söyledi.
Bir yıldır kuşatma altında bulunan Humus’ta ciddi gıda krizi baş göstermiş bulunuyor.

Esat rejimi yetkilileri, Cuma günü Cenevre’de yapılacak görüşmelerin ikinci turuna katılacaklarını duyurdu. Cenevre-2 görüşmelerinin ikinci turu Pazartesi başlayacak. Amerika ve Rusya’nın organize ettiği görüşmelerde, Suriye’deki iç savaşın sona erdirilmesi çabalarında fazla ilerleme sağlanabilmiş değil.
Üç yıldır devam eden iç savaş 130 binden fazla kişinin ölümüne ve 9 milyon kişinin evlerini terk etmesine yol açmış bulunuyor.

Bu arada, Halep’te de Suriye ordusunun, isyancıların mevzilerine saldırıyı yoğunlaştırdığı haber veriliyor.
Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Suriye helikopterlerinin attığı varil bombalarının Halep’te 15 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG