Erişilebilirlik

Hava Saldırılarında Yüzlerce IŞİD Militanı Öldü


Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem, Amerika önderliğinde kurulan koalisyonun bir aydır devam eden hava saldırılarında 464 IŞİD ve El Nusra militanının öldürüldüğünü açıkladı

Suriyeli insan hakları gözlemcileri, Amerika önderliğinde kurulan koalisyonun bir aydır devam eden hava saldırılarında çoğu IŞİD ve El-Nusra Cephesi üyesi olmak üzere 553 kişinin öldüğünü bildirdi.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem, ölenlerden 464’ünün militan, geriye kalan 32 kişinin ise sivil olduğunu açıkladı.

İnsan Hakları Gözlem, ölen İŞİD militanlarının sayısının daha yüksek olduğunu ancak, hava saldırılarının düzenlendiği bazı noktalara ulaşımın zor olması nedeniyle bu rakamların tam olarak belirlenemediğini kaydediyor.

Amerika ve diğer koalisyon üyeleri 22 Eylül’den bu yana Suriye’de 200’den fazla hava saldırısı düzenledi.

Koalisyon güçleri Irak’ta da 300’ü aşkın IŞİD hedefine saldırdı.

Bu arada Savunma Bakanlığı, Kobani’deki Kürtlere destek amacıyla havadan atılan silah ve mühimmattan bir kısmının IŞİD militanlarının eline geçmiş olabileceğini söyledi.

Pentagon Sözcüsü Steve Warren, havadan atılan 28 kargo paketinden 26’sının Kürtler tarafından alındığını, ikisinin ise yanlış hedefe düştüğünü söyledi. Warren, Amerikan uçaklarının, yanlış noktaya düşen paketlerden birini imha ettiğini, diğerinin ise muhtemelen militanların eline geçmiş olduğunu söyledi.

IŞİD’in yayınladığı bir görüntü kaydında, militanlarından biri el bombaları, cephane ve roket mermilerinin bulunduğu kargo paketini incelerken görülüyor.

Pentagon Sözcüsü Warren, ele geçirdikleri mühimmatın IŞİD militanlarına Kürtlere karşı üstünlük sağlamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’nın Kobani’deki Kürtlere havadan askeri malzeme atmasının yanlış olduğunu söyledi, bazı silahların yanlış ellere geçmesini eleştirdi.

Erdoğan, hiçbir sivilin kalmadığı Kobani’nin Amerika için neden bu kadar stratejik önem taşıdığını anlamadığını da söyledi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG