Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Çatışma ve Bombalı Araçla Saldırı


PKK’nın şehir yapılanmalarına yönelik operasyonların sürdüğü Mardin ve Şırnak’taki saldırılarda bugün dört asker hayatını kaybetti, 14 asker yaralandı. Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde jandarma komutanlığına bombalı araçla düzenlenen saldırıda 11 kişi yaralandı.

Günün ilk saldırı haberi Mardin’in Nusaybin İlçesinden geldi. Çağ Çağ Caddesi yakınlarında yola yerleştirilen el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirmeye çalışan askeri time saldırı düzenlendi. Roketatar ve uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıya güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada 3 asker hayatını kaybederken, 14 asker yaralandı. Yaralanan askerler, Nusaybin ve Mardin Devlet Hastanelerinde tedavi altına aldı.

Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"01 Mayıs 2016 Pazar günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 14 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir.”

Öte yandan Şırnak’ın Gazi Paşa Mahallesi'nde PKK’nın şehir örgütlerinden YPS’li grupların açtığı ateşte bir asker ağır yaralandı. Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırılan yaralı asker, kurtarılamadı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Şırnak’taki operasyonda 6 militanın etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada kentteki operasyonda şimdiye kadar etkisiz hale getirilen militan sayısının 281 olduğu açıklandı.

Bu arada akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Dicle İlçesinden bir saldırı haberi geldi. İlçe Jandarma Komutanlığı’na bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Yaralıları almak için giden ambulanslar, çatışmalar nedeniyle bazı yolları kullanamadı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1’i ağır 11 kişi yaralandı. Yaralıların bazıları karayoluyla bazıları da helikopterlerle Diyarbakır’a getirildi. İlçede elektriklerin kesik olması nedeniyle patlamanın ne kadar alanı etkilediği henüz belli değil. Patlamadan sonra sivil bir araçta bulunanlarla polis arasında çıkan çatışmada ise 3 sivil yaralandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG