Erişilebilirlik

Gül Görevi Erdoğan'a Devretti


11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde görevini Recep Tayyip Erdoğan'a devrederken aralarındaki ilişkiyi "40 yıllık dava arkadaşım" deyimiyle vurguladı

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde görevini Recep Tayyip Erdoğan'a aralarındaki ilişkiyi "40 yıllık dava arkadaşım" vurgulayarak devretti.

12.Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki yemin töreni ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Ardından Başbakanlık görevi sona ermesine rağmen Erdoğan "istiharat etmek" gerekçesiyle Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'nün tam karşısındaki konuta gelişi sırasında Cinnah Caddesi ve Atakule civarında vatandaşlar tarafından Türk bayraklarıyla selamlandı. Ancak bu vatandaşlardan çoğunluğu AKP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Keçiören ve Altındağ ilçe belediyelerinde görevli personel olduğu ortaya çıktı. Bu vatandaşları Büyükşehir Belediyesi'nin mavi otobüslerinin taşıdığı gözlendi.

Gül'ün son 'fors' ile konuşması

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1 No'lu tören salonundaki devir teslim öncesinde Cumhurbaşkanlığı Forsu bulunan kürsüde son kez konuştu. Gül, özellikle AKP içerisinden gelmiş ve o hareket içinden seçilmiş isim olduğunu vurgulayarak, özetle şunları dile getirdi:

"Yedi yıl süreyle üstlenmiş olduğum cumhurbaşkanlığı görevini bugün Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum. Bu münasebetle düzenlediğimiz devir teslim töreni benim için gerçekten büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur. Katılarak bizi onurlandıran yabancı misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. Özellikle aramızda bulunan cumhurbaşkanı dostlarımızı tekrar sevgiyle selamlıyorum. Hepsiyle çok hukukumuz oldu. Görev sürem boyunca uyum içinde çalıştığım ülkemizin yasama yürütme ve yargı organları mensuplarına ve sivil toplumumuza aziz milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugünkü törenin önemli bir özelliği var. Türk halkı tarafından 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan, değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. Eh 40 yıl yarım asra yaklaşmış demek. Dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum.

Üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını hakka olan inancını en yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk, sonra da yönetimde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Gururla söylemeliyim ki bu 12 yıl cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemleri arasında yer aldı. Birlikte tarihi ekonomik siyasi sosyal reformlara dönüşümlere imza attık."

Gül'ün konuşması sona erdiğinde Erdoğan kürsüye geldi ve özetle şunları dile getirdi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 12’nci Cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım bu ilk saatlerde, aziz milletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 91 yıllık cumhuriyet tarihimizde, hatta diyebilirim ki 2 bin yıllık Türk tarihinde, ilk kez devletin başındaki isim, milletimizin sandık başına gidip tercih yapmasıyla, yani doğrudan doğruya kendi tercihiyle bir cumhurbaşkanı belirlenmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu hissettiğim bu ilk saatlerde, halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmanın da iftiharını yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Sorumluluğumun çok daha fazla artığının bilinci içerisindeyim. Gerek 2007’deki anayasa değişikliğine yüzde 69 ile evet diyen, 10 Ağustos’ta yüzde 52’yle oy vererek şahsıma bu tevdi eden milletime teşekkür ediyor, emanetlerine sımsıkı sahip çıkacağımı vurgulamak istiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11’nci Cumhurbaşkanına, Değerli dava arkadaşıma, yedi yıldır başarıyla yürüttüğü bu kutlu vazifeden dolayı, şahsım ailem ülkem ve milletim adına özellikle şükranlarımı sunuyorum. Şahsım başbakan olarak, sayın gül de cumhurbaşkanı olarak yedi yıl boyunca uyum ve koordinasyon içinde Türkiye’ye çok büyük hizmetler ve eserler kazandırdık. Yol arkadaşları olarak kendilerinin de ifade ettiği gibi 40 yılı mütecaviz bir süre, kolay değil. Birlikte olmanın sorumluluğu içerisinde geldiğimiz bu nokta eserlerle, bunu taçlandırmanın geldiği bir noktadır. İşte Türkiye’ye çok büyük hizmetler ve eserler bu anlayış içinde kazandırıldı. Çok uzun bir yürüyüşteki yol arkadaşları olarak, Sayın Abdullah Gül’ün bilgi ve tecrübesinden ifade etmek arzusunda olduğumu belirtmek isterim. Bundan sonraki çalışmalarında da ailece mutluluk ve başarılar diliyorum."

Erdoğan, Gül'e "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" takarak görevi devraldı.

Son olarak Erdoğan çiftini karşılayan Cumhurbaşkanlığı Askeri Tören Mangası, Gül çiftini törenle uğurladı. Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından uğurlanırken gazetecilere "Hadi alahaısmarladık" diye veda etti.

Çankaya'da ilk icraat medyaya veto

Erdoğan ve ekibi, Çankaya Köşkü'nde ilk icraat, medya ile ilişkiler alanında gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde istifasını açıklayan Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in köşkteki yokluğu etkisini gösterdi. Erdoğan ekibince yapılan uyarı üzerine bugünkü devir-teslim töreni için Cumhurbaşkanlığı'na "paralel yapı medyası" oldukları gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı basın giriş kartı sahibi olmalarına rağmen bazı gazeteciler içeriye alınmadı. Bu çerçevede, Zaman Gazetesi, Bugün Gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk ve Samanyolu TV mensubu gazeteciler Çankaya Köşkü kapısından geri çevrildi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG